Ինչո՞ւ են խեցգետնի ձողիկները վտանգավոր երեխայի հոգեկանի համար

Ինչո՞ւ են խեցգետնի ձողիկները վտանգավոր երեխայի հոգեկանի համար

Երեխաները սիրում են ծովախեցգետնի ձողիկներ և նրանց հետ ճաշատեսակներ: Այնուամենայնիվ, էնդոկրինոլոգ Մարիա Կալոշինան ծնողներին խորհուրդ է տվել այս կիսաֆաբրիկատները չդարձնել իրենց երեխային արժանի հյուրասիրություն։

Ենթադրվում է, որ երեխաներին ընդհանրապես չի կարելի տալ ծովախեցգետնի իմիտացիոն միս․ ահա թե ինչո՞ւ:

Բժիշկը նշել է, որ խեցգետնի ձողիկները և այլ կիսաֆաբրիկատները, որոնք պատրաստված են մածուկով աղացած ձկան սուրիմիից, վնասակար են երեխայի և՛ ֆիզիկական, և՛ հոգեկան առողջության համար։ Այս ամենը ներկանյութերի և համի ուժեղացուցիչների հսկայական պարունակության պատճառով:

Կոնսերվանտները վատացնում են հիշողությունը, նվազեցնում երեխաների ուշադրությունն ու բացասաբար են ազդում ուղեղում տեղի ունեցող այլ մտավոր գործընթացների վրա: Համի ուժեղացուցիչներն իրենց հերթին հանգեցնում են սննդային խիստ կախվածության ձևավորմանը։ Սա նաև ենթադրում է նյարդային համակարգի խանգարում։ Կալոշինայի խոսքով՝ սա երեխաների մոտ այն հատկապես ճկուն է և, հետևաբար, խոցելի:

Մեկ այլ սպառնալիք էլ գալիս է խեցգետնի ձողերից: NEWS.ru-ին տված հարցազրույցում մասնագետը հավելել է, որ արտադրանքն ուժեղ ալերգեն է, այդ իսկ պատճառով այն համատեղելի չէ ո՛չ երեխաների, ո՛չ մեծահասակների սննդակարգում։