«Մինուս 3 կգ». գիտնականները գտել են մթերք, որն այրում է քաշը

«Մինուս 3 կգ». գիտնականները գտել են մթերք, որն այրում է քաշը

Եթե ​​կարծում եք, որ օսլան վնասակար է կազմվածքի համար, ապա սխալվում եք։ Նոր հետազոտությունն ապացուցել է, որ այն անփոխարինելի է դիետայի ժամանակ։ Բայց ոչ ցանկացած, այլ միայն դիմացկուն: 

Nature Metabolism ամսագիրը հրապարակել է չինացի բժիշկների գիտական ​​հետազոտության արդյունքները, որոնք որոշել են նիհարելու համար նախատեսված մթերքները:

Շանհայի կլինիկական դիաբետի կենտրոնի գիտնականները հավաքագրել են 37 ավելորդ քաշ ունեցող կամավորների: 16 շաբաթվա ընթացքում ամեն օր նրանց տրվել է երեք պատրաստի կերակուր և խնդրել օրական երկու անգամ օգտագործել օսլայի փոշի՝ խառնված 300 մլ ջրի հետ։ Խմբի կեսին տրվել է 40 գ դիմացկուն օսլայի փոշի, մնացածներին՝ ոչ առողջ տեսակի:

Հետազոտության վերջում պարզվել է, որ դիմացկուն օսլայի օգտագործումը նպաստում է քաշի նվազմանը. առաջին խմբի մարդիկ նիհարել են 3 կիլոգրամով։ Իսկ երկրորդ խմբում էական փոփոխություններ չեն եղել։

Դիմացկուն օսլան (նաև դիմացկուն օսլա կամ չմարսվող օսլա) օսլա է, որը չեն քայքայվում ենթաստամոքսային գեղձի ֆերմենտներով։ Այն մշակվում է հաստ աղիքի մանրէների կողմից։

Ամենից հաճախ դիմացկուն օսլա հանդիպում է լոբու, վարսակի ալյուրի և անաչ բանանի մեջ (սա, ի դեպ, դիմացկուն օսլայի ամենաարտասովոր աղբյուրն է. որքան կանաչ է բանանը, այնքան ավելի առողջարար է այն աղիքների համար:

Հում կարտոֆիլը պարունակում է դիմացկուն օսլա, բայց երբ եփվում է, այն փոխում է իր կառուցվածքը եւ այլեւս օգտակար չէ։ Նույնը տեղի է ունենում բրնձի և որոշ այլ մթերքների դեպքում։

Հետաքրքիր է, որ եթե կարտոֆիլը դրվում է սառնարանում, ապա սառչելուց հետո օսլան կրկին դիմացկուն է դառնում և օգտակար է։