Տարբերություն կա. անվանվել են ձվի ամենաօգտակար կատեգորիաները

Տարբերություն կա. անվանվել են ձվի ամենաօգտակար կատեգորիաները

Սննդաբան և բժշկական գիտությունների թեկնածու Ելենա Սոլոմատինան պատմել է, թե ձվի որ կատեգորիան ընտրել՝ առողջարար արտադրանք ստանալու համար։

Մասնագետի խոսքով՝ սխալ է այն համոզմունքը, որ որքան մեծ են ձվերը, այնքան առողջ են դրանք։ Փոքր ձվեր են դնում երիտասարդ հավերը, իսկ խոշոր ձվեր՝ ավելի մեծ թռչունները, սակայն այս մթերքների միջև էական տարբերություն չկա, քանի որ կարևոր է ոչ միայն ձվադրող հավի տարիքը, այլև այն պայմանները, որոնցում դրանք պահվում են, ասել է Սոլոմատինան «ՎԶԳԼՅԱԴ» բիզնես թերթի հետ զրույցում։

Ձու ընտրելիս սննդաբանը խորհուրդ է տվել անմիջապես գտնել որակյալ արտադրող և ընտրել «ոսկե միջինը» նրա առաջարկներից։ Այս նպատակով ավելի լավ է նախապատվությունը տալ միջին չափի ձվերին։ Մի քանի արտադրողների արտադրանքը համեմատելը անիրատեսական է, քանի որ հավերի տարբեր ցեղատեսակները բոլորովին տարբեր ձվեր են դնում։

Շատ մանր ձվերը կարող են պարունակել քիչ օգտակար միկրոտարրեր։ Նույնը վերաբերում է շատ ծեր թռչունների մեծ ձվերին։ Հետևաբար, լավագույն տարբերակը կլինի միջին չափի ձու։

«Դուք պետք է ընտրեք միջին չափի ձվեր՝ C1 և C2 կատեգորիաների», - եզրափակել է բժիշկը։