Բժիշկը պատմել է կաթ խմելու հետևանքով առաջացած լուրջ խնդիրների մասին

Կաթնամթերքը կարող է ոչ միայն բարելավել ձեր առողջությունը, այլև խլել այն։ Այս մասին հայտնել է սննդաբան Մարգարիտա Կորոլեւան։
Բժշկի խոսքով՝ կաթն ու կաթի հիմքով մթերքները կարող են առաջացնել աուտոիմուն պաթոլոգիաների, հաճախակի մրսածության ու թույլ իմունիտետի, ինչպես նաև մի շարք մաշկային հիվանդություններ։
Նման հետևանքները հազվադեպ չեն: Դրանք առաջանում են այն պատճառով, որ կենդանական կաթն իրականում վատ է ներծծվում մարդու օրգանիզմի կողմից: Կաթը ամբողջությամբ չի մարսվում, և դրա մի մասը մնում է աղիներում։
Ի պատասխան կաթ խմելու՝ օրգանիզմն արձագանքում է վառ, կոնկրետ արձագանքով։ Այն դրսևորվում է տարբեր ձևերով. Հնարավոր է մաշկային հիվանդությունների, վահանաձև գեղձի պաթոլոգիաների, հոդերի և աուտոիմուն բնույթի ներքին օրգանների զարգացում։
«Երբ հիվանդները գալիս են բժշկի՝ փնտրելու իրենց հիվանդության պատճառները, պարզվում է, որ նման խնդիրների առաջացման գործոններից մեկը կաթնամթերքն է», - Sputnik ռադիոյի հետ կիսվել է Մարգարիտա Կորոլևան։
Կաթի նկատմամբ այս արձագանքի մեկ այլ պատճառ էլ այն է, որ ֆերմերները կաթնամթերքի կենդանիներին (օրինակ՝ կովերին) փոխել են անբնական սննդակարգի, տալով նրանց հավելումներ՝ կյանքը երկարացնելու և ակտիվ աճի համար: Սա ուղղակիորեն ազդում է արտադրանքի վերջնական որակի վրա:
Դիետոլոգը բոլորին խորհուրդ տվեց թեստեր անցնել՝ պարզելու համար, թե որ մթերքների նկատմամբ են անհատապես անհանդուրժող։