Ընկույզներ որոնք սպանում են առողջությունը. 3 ամենավնասակար տեսակները, որոնք ուտում ենք ամեն օր

Ընկույզը առողջ սնվելու խորհրդանիշ է։ Մենք դրանք ավելացնում ենք շիլաների մեջ, նախուտեստների, ներառում ենք առողջ սննդի մեջ և համարում ենք դիետայի ամենահաջող բաղադրիչներից մեկը։ Բայց ոչ բոլոր ընկույզներն են հավասարապես անվտանգ: Ոմանք կարող են լուրջ վնաս հասցնել մարմնին, հատկապես, եթե չգիտեք, թե ինչպես դրանք ճիշտ օգտագործել: Այս հոդվածում մենք կանդրադառնանք 3 ընկույզին, որոնք համարվում են ամենավտանգավորը և կպատասխանենք հիմնական հարցին՝ արդարացվա՞ծ է ռիսկը, թե՞ ոչ։
Հնդկական ընկույզ, որը վտանգավոր է հում վիճակում ուտելը:
Հում հնդկական ընկույզն այն չէ, ինչ թվում է: «Իսկական» հում հնդկական ընկույզը պարունակում է ուրուշիոլ՝ թունավոր նյութ, որը կարող է առաջացնել մաշկի այրվածքներ և լորձաթաղանթների գրգռում։ Այս նյութը հանդիպում է նաև թունավոր բաղեղի մեջ։ Դուք երբեք չեք գտնի իսկապես հում հնդկական ընկույզներ խանութներում. դրանք բոլորն անցնում են պարտադիր ջերմային մշակմում, ինչը նրանց անվտանգ է դարձնում:
Ավելին, հնդկական ընկույզը ոչ միայն համեղ է, այլև սննդարար նյութերի իրական աղբյուր։ Դրանք հարուստ են մագնեզիումով, ցինկով, առողջարար ճարպերով և տրիպտոֆանով։
Մշկընկույզ - կարող է առաջացնել հալյուցինացիաներ և թունավորումներ
Մենք սովոր ենք մտածել, որ մշկընկույզը պարզապես անուշաբույր համեմունք է: Բայց եթե չափն անցնեք, այն դառնում է վտանգավոր հոգեակտիվ նյութ։ Ամեն ինչ միրիստիցինի մասին է՝ այն նյութը, որն առաջացնում է հալյուցինացիաներ, գլխապտույտ, իսկ ծանր դեպքերում՝ նոպաներ և շփոթություն:
Այն չափաբաժինը, որով ընկույզը սկսում է վնասել օրգանիզմին, շատ փոքր է՝ ընդամենը 2-3 թեյի գդալը կարող է լուրջ հետևանքներ առաջացնել։ Իսկ երեխաներին ընդհանրապես չի կարելի մշկընկույզ տալ առանց խիստ դեղաչափի։
Այնուամենայնիվ, փոքր քանակությամբ այն օգտակար է. այն լավացնում է մարսողությունը, մեծացնում է ախորժակը և ունի թեթև ջերմացնող ազդեցություն:
Դառը նուշը մահացու է, երբ ուտում են հում վիճակում:
Աշխարհում նուշի երկու տեսակ կա՝ քաղցր և դառը: Առաջինն անվտանգ է, երկրորդը՝ պոտենցիալ մահացու։ Դառը նուշի նյութը՝ ամիգդալինը, օրգանիզմում վերածվում է հիդրոցյանաթթվի։ Նույնիսկ 7-10 ընկույզը կարող է ծանր թունավորումներ առաջացնել հատկապես երեխայի մոտ։
Դառը նուշի հոտը ճանաչելի է՝ թեթեւ նուշի երանգով։ Դա կարող է ազդանշան լինել, որ ապրանքը վտանգավոր է: Խիստ կանոնակարգեր ունեցող երկրներում դառը նուշն արգելվում է հում վիճակում վաճառել։
Բայց մենք չպետք է մոռանանք առավելությունների մասին: Նուշը վիտամին E-ի, սպիտակուցի, կալցիումի և հակաօքսիդանտների ամենաարժեքավոր աղբյուրներից է։ Նուշի ընկույզը նպաստում է մաշկին, մազերին, արյան անոթներին և սրտին: Այն հաճախ ներառված է PP-ի և դիետիկ չափաբաժինների մեջ:
Ի՞նչ անել։ Պարզապես տարբերեք ընկույզի տեսակները և մի փորձեք: Եթե վստահ չեք, որ ձեր առջեւ քաղցր նուշ է, ավելի լավ է ռիսկի չդիմեք։