Բժիշկը զգուշացրել է այս մթերքի պատճառով մաշկի գունաթափման վտանգի մասին

Բժիշկը զգուշացրել է այս մթերքի պատճառով մաշկի գունաթափման վտանգի մասին

Մաշկը կարող է նարնջագույն երանգ ստանալ գազարի հյութի չարաշահման պատճառով, Lenta.ru-ի հետ զրույցում զգուշացրել է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան։

«Գազարը պարունակում է բետա-կարոտին, այդ իսկ պատճառով այս բանջարեղենի հյութը ժամանակին օգտագործվում էր ինքնարևայրման փոխարեն. կարելի էր քսել դրա վրա, կարելի է ուտել»,- ասել է Սոլոմատինան։

Ըստ նրա՝ եթե չափից շատ եք օգտագործում գազարի հյութը, մաշկը կունենա ոչ թե վառ նարնջագույն, այլ ավելի շուտ բաց նարնջագույն երանգ: Նախ, որպես կանոն, դեղնում են ափերը, հետո՝ մարմնի մնացած մասը։

Դիետոլոգի կարծիքով՝ այնքան գազար ուտելը, որ մաշկը փոխի գույնը, չի ստացվի. այս բանջարեղենը պարունակում է չափազանց շատ բջջանյութ, ինչը կարող է հանգեցնել որովայնի ցավերի, փքվածության։ Բայց դուք կարող եք խմել անհրաժեշտ քանակությամբ հյութ, բայց Սոլոմատինան դեռ խորհուրդ չի տալիս փորձարկել դա:

«Իհարկե, գազարի հյութը առողջարար է, բայց ողջամիտ քանակությամբ։ Այն պարունակում է հակաօքսիդանտներ և վիտամին A: Մարդը, ով խմում է այս ըմպելիքը, հանգստացած տեսք ունի, իրեն ավելի լավ է զգում և ավելի հազվադեպ է հիվանդանում, քանի որ հյութն օգնում է նորացնել լորձաթաղանթները, որոնց վիրուսներն ավելի դժվար են կպչում»,-բացատրել է սննդաբանը.

Սոլոմատինան նաև նշել է, որ եթե մարդը խմի այնքան գազարի հյութ, որ մաշկի գույնը փոխի, ապա արտասովոր կողմնակի ազդեցությունը կվերանա, երբ ավելորդ բետա-կարոտինն այլևս չընդունվի: