Փնտրեք սա խանութում. բժիշկը անվանել է բրնձի մի տեսակ, որը չի հանգեցնի շաքարախտի

Խանութում կարող եք գտնել բրնձի լայն տեսականի։ Նախապատվությունը պետք է տրվի միայն մեկին։ Սննդաբան Լարիսա Նիկիտինան մեզ ասել է, թե որն է։
Life հրատարակության հետ զրույցում փորձագետը խորհուրդ է տվել սպիտակ բրնձի փոխարեն գնել չհղկված շագանակագույն բրինձ։
Շատերը սպիտակ բրինձը շատ համեղ են համարում, բայց չպետք է մոռանալ, որ այն պատկանում է բարձր գլիկեմիկ ինդեքսով սննդամթերքների կատեգորիային։ Սա նշանակում է, որ բրինձ ուտելուց հետո արյան մեջ ինսուլինի կտրուկ արտազատում է տեղի ունենում։
Շագանակագույն բրինձը, ի տարբերություն սպիտակ բրնձի, քիչ է ենթարկվում մշակման։ Դրա շնորհիվ այն պահպանում է գրեթե բոլոր օգտակար նյութերը, ինչպիսիք են կալիումը, ցինկը, մագնեզիումը, B վիտամինները և մանրաթելը։
Բացի այդ, ապացուցված է, որ շագանակագույն բրինձը չի հանգեցնում արյան մեջ շաքարի մակարդակի բարձրացման, ինչը նշանակում է, որ արտադրանքը չի հրահրում շաքարախտի զարգացումը: Այն կարելի է ուտել նույնիսկ եթե ախտորոշումն արդեն արվել է։
Սպիտակ բրինձը չափավոր քանակությամբ չի վնասի առողջ մարդուն։ Այն պետք է ուտել ավելի քիչ հաճախ, քան մյուս հացահատիկայինները, փոքր քանակությամբ և ցանկալի է օրվա առաջին կեսին՝ սպիտակուցային աղբյուրների հետ միասին։