Ո՞ր մրգերն ու բանջարեղենն ավելի լավ է չուտել ձմռանը, և ի՞նչով կարելի է փոխարինել դրանք

Ո՞ր մրգերն ու բանջարեղենն ավելի լավ է չուտել ձմռանը, և ի՞նչով կարելի է փոխարինել դրանք

Ամբողջ տարվա ընթացքում մրգեր և բանջարեղեն ուտելը, որոնց աճի իրական սեզոնը հուլիսին և օգոստոսին է, լավ գաղափար չէ: Ինչո՞ւ։ Քանի որ ամենից հաճախ դրանք ջերմոցային մշակաբույսեր են։ Որոնք հաճախ պարարտացվում են քիմիական նյութերով: Որոնք, թեև հիանալի տեսք ունեն, բայց այնքան էլ համով չեն։

Լոլիկ

Յուրաքանչյուր ոք, ով փորձել է սուպերմարկետից ձմեռային լոլիկ, կհամաձայնի, որ դրանք կարծես «պլաստիկ» են: Սեզոնից դուրս լոլիկը աճեցնում են ջերմոցներում՝ առանց արևի լույսի կամ մաքուր օդի հասանելիության։

վարունգ

Արտասեզոնային վարունգը, ինչպես լոլիկը, նույնպես ջրվում է պարարտանյութով, քանի որ երկար թարմ տեսք ունենալու համար դրանք պետք է ենթարկվեն երկարատևմշակման։

Բանան

Բանանը մեզ մոտ բերվում է էթիլենով լցված պարկերով, որն արագացնում է մրգի հասունացումը և նրանց գրավիչ, վառ դեղին գույն է հաղորդում:

Ելակ ձմռան կեսին

Որքան գրավիչ է այն սուպերմարկետներում՝ գեղեցիկ, կարմիր, փայլուն և մեծ: Մատակարարների նպատակն է խրախուսել մեզ գնել ոչ ավելին, քան արտաքին տեսքը: Ցավոք, ջերմոցային ելակի արտաքին տեսքը լիովին չի արտացոլում դրանց որակը, սննդային արժեքը և համը։

Սպանախ

Համարվում է թունաքիմիկատներով ամենաաղտոտված բույսերից մեկը, հատկապես, երբ այն գնում ենք «թարմ» սուպերմարկետից։ Այն կարող է պարունակել շատ կադմիում, ծանր մետաղ, որը վնասում է երիկամները և հանգեցնում անեմիայի և օստեոպորոզի: