Մի խմեք առանց բժշկի. մասնագետները նշել են, թե ինչ վտանգ է թաքնված մասուրի մեջ

Մի խմեք առանց բժշկի. մասնագետները նշել են, թե ինչ վտանգ է թաքնված մասուրի մեջ

Սարատովի հիգիենայի բժշկական գիտահետազոտական ​​կենտրոնի աշխատակից Յուլիա Ալեշինան հայտնել է մասուրի հակասական հատկությունների մասին։ Ենթադրվում է, որ դրա պտուղները, իհարկե, օգտակար են, բայց իրականում դրանք պետք է օգտագործել միայն բժշկի հետ խորհրդակցելուց հետո։ Մասուրը հարուստ է վիտամիններով (C, B2, B6, B1, A, E, PP), տաննիններով և ֆլավոնոիդներով, գրում է Вести Подмосковя հրատարակությունը։ Մի կողմից՝ այս բոլոր նյութերն օգտակար են՝ վիտամին C-ն, օրինակ, թույլ է տալիս օրգանիզմին ավելի լավ կլանել երկաթը և տեսականորեն կարող է օգտագործվել անեմիայի բուժման համար։ Բայց այս նյութի ավելցուկը ազդում է արյան մակարդման վրա և սրում ցածր ճնշում ունեցող մարդկանց մոտ հիվանդության ընթացքը։

Մասուրը օգնում է ամրապնդել իմունային համակարգը ցուրտ սեզոնին, բայց չպետք է խառնել այն դեղաբույսերի հետ, որոնք հանգստացնող ազդեցություն ունեն՝ դա կբարձրացնի նյարդային համակարգի ծանրաբեռնվածությունը:  Միխայիլ Կուտուշովը և սննդաբան Դիանա Ուզբեկովան նույնպես խորհուրդ են տվել չօգտագործել մասուրը աղեստամոքսային տրակտի բորբոքային պրոցեսների, արյունահոսության, երիկամների քարերի և շաքարախտի դեպքում։

Այս մրգերով թուրմերը պետք է խմել միայն բժշկի հետ խորհրդակցելուց հետո, որպեսզի հիվանդության պատմությանը տիրապետող մասնագետը կարողանա գնահատել բոլոր ռիսկերը և զգուշացնել հիվանդին: Եթե ​​հակացուցումներ չկան, ապա բժիշկ Ալեշինան խորհուրդ է տալիս վարդեր հավաքել հոկտեմբեր ամսից մինչև առաջին ցրտահարությունը՝ ավելի լավ է ընտրել մեծ և կլոր պտուղներով աճեցված տեսակ։