Բժիշկը ագրեսիան նվազեցնող մթերք է անվանել

Էնդոկրինոլոգ, բժշկական գիտությունների դոկտոր Զուխրա Պավլովան ասաց, որ ձկան յուղը կարող է նվազեցնել ագրեսիայի մակարդակը։
Ինչո՞ւ է դա անելու համար հարկավոր ոչ միայն ձուկ ուտել, այլ նաև ձկան յուղի հավելումներ ընդունել, բժիշկը բացատրել է իր տելեգրամյան ալիքում։
Ըստ Պավլովայի՝ գիտնականները պարզել են, որ ձկան յուղը, որը պարունակում է օմեգա-3 ճարպաթթուներ, օգնում է հանգստություն պահպանել ու 28 տոկոսով նվազեցնում է ցանկացած տեսակի ագրեսիայի մակարդակը։
«Օմեգա-3-ը նվազեցնում է մարմնի ընդհանուր բորբոքումը և նպաստում է ուղեղի կարևոր գործընթացներին սահուն գործելու համար, ինչը կարող է նպաստել վարքի ավելի լավ վերահսկմանը»,- բացատրել է Պավլովան ձկան յուղի առավելությունների մասին: