Սալորի օգտակար հինգ հատկությունները․ ու՞մ է հակացուցված

Սալորի օգտակար հինգ հատկությունները․ ու՞մ է հակացուցված

Սալորը առողջության համար բազմաթիվ օգտակար հատկություններ ունի։ Ահա դրանցից հինգը.

Հագեցվածություն մանրաթելերով՝ Սալորը հարուստ է մանրաթելերով, ինչը օգնում է բարելավել աղիների առողջությունը, խթանել մարսողությունը։

Հակաօքսիդանտային հատկություններ՝ Սալորը պարունակում է հակաօքսիդանտներ, ինչպիսիք են վիտամին C-ն և պոլիֆենոլները, որոնք պաշտպանում են օրգանիզմը ազատ ռադիկալներից և կարող են նվազեցնել քրոնիկական հիվանդությունների ռիսկը։

Արյան շաքարի կարգավորում՝ Սալորը կարող է օգնել պահպանել արյան շաքարի կայուն մակարդակները, ինչը օգտակար է ինչպես առողջ մարդկանց, այնպես էլ շաքարախտ ունեցողների համար։

Սրտի առողջություն՝ Սալորի օգտագործումը կարող է օգնել նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակը և բարելավել սրտի առողջությունը, շնորհիվ պարունակվող ֆլավոնոիդների։

Քաշի վերահսկում՝ Սալորը ցածր կալորիականությամբ է, բարձր մանրաթելերի պարունակությամբ, ինչը կարող է օգնել քաշի կառավարմանը և երկարատև հագեցվածություն ապահովել։

Այս հատկությունները միասին նպաստում են ընդհանուր առողջությանը, ուստի սալորը կարող է լինել առողջ սննդակարգի բաղադրիչ։

Ինչպես ցանկացած մթերք, սալորն էլ ունի մի շարք հակացուցումներ։ Այսպիսով, այն խորհուրդ չի տրվում օգտագործել, երբ. գաստրիտ (սուր փուլում), ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի պեպտիկ խոց (սուր փուլում), գրգռված աղիքի համախտանիշ ունեք։