Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Ինչու՞ խորհուրդ չի տրվում գիշերը հնդկաձավար ուտել․ Ո՞րն է պատճառը

Blog Image

Հնդկաձավարը վիտամինների և էական միկրոէլեմենտների հայտնի աղբյուր է։ Այնուամենայնիվ, չնայած հնդկաձավարի բազմաթիվ օգտակար հատկություններին, խորհուրդ չի տրվում այն ​​ուտել գիշերը, հատկապես ստամոքս-աղիքային հիվանդություններ ունեցող մարդկանց: Այս մասին ՌԻԱ Նովոստիին տված մեկնաբանությունում ասել է Մոսկվայի Մոր և մանկան բարեկեցության տարածաշրջանային կենտրոնի (MOCMCD) մանկաբույժ Ռեգինա Նիկոլաևան։

Գիշերը հնդկաձավար ուտելը կարող է առաջացնել սպազմ, գազի արտադրության ավելացում և փքվածություն: Միաժամանակ, ըստ մասնագետի, հնդկաձավարի օգտագործման խիստ հակացուցումներ չկան, սակայն որոշ կատեգորիաների հիվանդություններ ունեցող մարդիկ, ինչպիսիք են ալերգիան, ստամոքս-աղիքային խնդիրները, պետք է ավելի զգույշ լինեն դրա նկատմամբ։ Հնդկաձավարը պարունակում է չլուծվող սննդային մանրաթելեր, որոնք խթանում են աղիների շարժունակությունը։ Այս հատկության շնորհիվ հնդկաձավարը օգտակար է երեխաների և մեծահասակների համար։

Հնդկաձավարը նաև պարունակում է թթուներ, որոնք օգնում են բարելավել լեղու ձևավորումը և ենթաստամոքսային գեղձի հյութի արտադրությունը ենթաստամոքսային գեղձի կողմից: Այս հացահատիկը պարունակում է ավելի շատ հանքանյութեր, քան մյուս հացահատիկները: Դրանցից են մանգանը, պղինձը, մագնեզիումը, երկաթը և ֆոսֆորը։ Բացի այդ, հնդկաձավարը նպաստում է սրտի առողջության բարելավմանը և քաշի նորմալացմանը, ինչպես նաև հարստացնում է օրգանիզմը սննդարար նյութերով: Իսկ կենդանիների փորձերը ցույց են տվել, որ հնդկաձավարը նորմալացնում է արյան ճնշումը։

Հնդկաձավարը խորհուրդ չի տրվում զուգակցել կաթի (առաջացնում է փքվածություն), ձվի (ստամոքսի չափազանց մեծ սթրես), վայրի սխտորի (դանդաղեցնում է հնդկաձավարի սննդանյութերի կլանումը), յուղոտ ձկան (այս համադրությունը ստամոքսում ծանրություն է առաջացնում) և թեյի հետ (խմիչքի մեջ պարունակվող տանինները կկանխեն երկաթի կլանումը):

Send