Բժիշկ Մյասնիկովն անվանել է ամենաառողջարար պանիրը

Պանիրը հանրաճանաչ ապրանք է, որը, սակայն, պահանջում է զգույշ մոտեցում ընտրությանը՝ առողջությունն ու կազմվածքը պահպանելու համար։ Այս մասին ռուսական «Ամենակարևոր բանի մասին» հաղորդաշարում խոսել են բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը և խոհարար Գլեբ Աստաֆեւը։
Առողջ և քիչ կալորիականությամբ պանիրներ
Նրանց համար, ովքեր ցանկանում են նիհար մնալ և սահմանափակել իրենց աղի ընդունումը, հարմար են ադըղե պանիրը, ֆետա պանիրը և սուլուգունին: Այս սորտերը ունեն չափավոր կալորիականություն և ցածր աղի պարունակություն, ինչը թույլ է տալիս դրանք ներառել ամենօրյա սննդակարգում։ Օրինակ, Ադիգե պանրի կալորիականությունը մոտավորապես 220-245 կկալ է 100 գրամի դիմաց, իսկ հյուսվածքը փափուկ է և կաթնաշոռային: Ֆետա պանիրը սովորաբար մի փոքր ավելի քիչ կալորիական է և ունի աղի նման համ, մինչդեռ սուլուգունին հայտնի է իր նուրբ աղի համով:
Եթե նախընտրում եք ավելի քիչ աղի մթերքներ, ապա պետք է ուշադրություն դարձնել ռիկոտային, մոցարելային և այծի պանիրին։ Այս պանիրներն ունեն մեղմ համ և ցածր աղ, ինչը նրանց հիանալի ընտրություն է դարձնում սրտի առողջության պահպանման համար:
Պանրի օպտիմալ համակցություններ
Պանրից առավելագույն օգուտ ստանալու համար այն կարող եք համադրել հացահատիկային և այլ առողջարար մթերքների հետ: Օրինակ, եգիպտացորենի շիլային պինդ պանիր կամ ֆետա պանիր ավելացնելը կստեղծի առատ և առողջ ուտեստ, որը կապահովի էական վիտամիններ և հանքանյութեր:
Պարմեզան՝ պանիր առողջության համար
Ալեքսանդր Մյասնիկովը պարմեզանը նշել է որպես ամենաառողջ պանիրներից մեկը՝ շնորհիվ կալցիումի և վիտամինների բարձր պարունակության։ Այս պանիրը հաճախ ընդգրկվում է նրանց սննդակարգում, ովքեր հոգ են տանում իրենց ոսկորների և ատամների առողջության մասին։ Այնուամենայնիվ, պարմեզանը ընկույզների և խաղողի ըմպելիքների հետ համատեղելը կարող է գլխացավեր առաջացնել, քանի որ դրանք պարունակում են թիամին (վիտամին B1): Հետեւաբար, այս համադրությունը պետք է օգտագործվի զգուշությամբ: