Երբեք դեն մի նետեք նռան կեղևը. դուք կզարմանաք, թե որքան օգտակար են դրանք

Երբեք դեն մի նետեք նռան կեղևը. դուք կզարմանաք, թե որքան օգտակար են դրանք

Սերմերը ուտում են, կեղևը գնում է աղբաման, այսպես են սովորաբար անում նռան հետ: Բայց ավելի լավ է նոր կիրառություն գտնել դրա համար:

Ըստ Kuban News հրատարակության փորձագետների՝ նռան կեղևը զգալի առավելություններ ունի։ Այն պարունակում է այնքան օգտակար բաղադրիչներ, որքան ձավարեղենը, եթե ոչ ավելին։ Պտղի կեղևը պարունակում է բազմաթիվ հակաօքսիդանտներ, B, C, PP և E վիտամիններ: Տեսականորեն, նռան կեղևի օգտագործումը նվազեցնում է սրտի, արյան անոթների, լյարդի և վերարտադրողական համակարգի հիվանդությունների ռիսկը: Այնուամենայնիվ, պետք չէ պարզապես ծամել հաստ կեղևը: Այն կարող է օգտագործվել թեյ կամ թուրմ պատրաստելու համար։

Ինչպես նաև նռան կեղևից պատրաստված թեյը օգտակար կլինի հազի բուժման համար։ Ըմպելիքն օգտագործում են տաք և մեղրով։

Մասնագետները նշել են, որ կեղևը պատրաստելիս անհրաժեշտ է հեռացնել նռան «պոչերը». Մաքուր կեղևը 7–10 օր թողնում են չորանա լավ օդափոխվող, բայց մութ տեղում։