Երբեք դեն մի նետեք նռան կեղևը. դուք կզարմանաք, թե որքան օգտակար են դրանք

Սերմերը ուտում են, կեղևը գնում է աղբաման, այսպես են սովորաբար անում նռան հետ: Բայց ավելի լավ է նոր կիրառություն գտնել դրա համար:
Ըստ Kuban News հրատարակության փորձագետների՝ նռան կեղևը զգալի առավելություններ ունի։ Այն պարունակում է այնքան օգտակար բաղադրիչներ, որքան ձավարեղենը, եթե ոչ ավելին։ Պտղի կեղևը պարունակում է բազմաթիվ հակաօքսիդանտներ, B, C, PP և E վիտամիններ: Տեսականորեն, նռան կեղևի օգտագործումը նվազեցնում է սրտի, արյան անոթների, լյարդի և վերարտադրողական համակարգի հիվանդությունների ռիսկը: Այնուամենայնիվ, պետք չէ պարզապես ծամել հաստ կեղևը: Այն կարող է օգտագործվել թեյ կամ թուրմ պատրաստելու համար։
Ինչպես նաև նռան կեղևից պատրաստված թեյը օգտակար կլինի հազի բուժման համար։ Ըմպելիքն օգտագործում են տաք և մեղրով։
Մասնագետները նշել են, որ կեղևը պատրաստելիս անհրաժեշտ է հեռացնել նռան «պոչերը». Մաքուր կեղևը 7–10 օր թողնում են չորանա լավ օդափոխվող, բայց մութ տեղում։