Ինչպե՞ս պատրաստել կարտոֆիլ՝ առանց ինքներդ ձեզ վնասելու. բժիշկ Մյասնիկովը պարզ խորհուրդ է տվել

Ինչպե՞ս պատրաստել կարտոֆիլ՝ առանց ինքներդ ձեզ վնասելու. բժիշկ Մյասնիկովը պարզ խորհուրդ է տվել

Ճաշատեսակների մեծ մասի համար կարտոֆիլը պետք է մաքրվի: Բայց սա սկզբունքորեն սխալ որոշում է, ասում է հեռուստատեսության բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը։ Իսկապես, այս դեպքում բանջարեղենը պարզապես անպիտան կդառնա։

Կարտոֆիլն առանց կեղևի կկորցնի իր բոլոր օգտակար հատկությունները,- նշել է բժիշկը «Ռոսիա 1»-ի «Ամենակարևորի մասին» հաղորդաշարի եթերում։ Բացի այդ, կեղևազրկված կարտոֆիլը կարող է բարձրացնել արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը, քանի որ այն դասակարգվում է որպես բարձր գլիկեմիկ ինդեքս ունեցող մթերքներ։

Հեռուստահաղորդավարի խոսքով՝ լավագույն լուծումը կարտոֆիլը կեղևով եփելն է։ Այս դեպքում պտուղները կպարունակեն օրգանիզմի համար օգտակար միկրոէլեմենտներ և վիտամիններ, այդ թվում՝ վիտամին K։

Կարտոֆիլը մաքրելիս թողնում եք միայն օսլա և ջուր, իսկ կեղևի հետ միասին դեն եք նետում բոլոր օգտակար նյութերը»,- ընդգծեց Մյասնիկովը։