Ինչ չի կարելի ուտել կաթի հետ. հիշեք այս 3 մթերքները

Ինչ չի կարելի ուտել կաթի հետ. հիշեք այս 3 մթերքները

Ձուկ և ծովամթերք
Խորհուրդ չի տրվում, օրինակ, ծովամթերքը համադրել սերուցքային սոուսի հետ, քանի որ դա կարող է հանգեցնել ստամոքսի ծանրության: Դա պայմանավորված է նրանով, որ մարմնի համար հեշտ չէ մարսել միաժամանակ օգտագործվող երկու տարբեր տեսակի սպիտակուցներ, այն ի վիճակի չէ կլանել սպիտակուցի նման առատությունը:

Այս դեպքում սնունդը պետք է սպառվի փոքր չափաբաժիններով։ Ի վերջո, դրանք ոչ միայն շատ կալորիական են, այլեւ շատ ճարպոտ։ Արդյունքում վնասվում են ինչպես երիկամները, այնպես էլ ենթաստամոքսային գեղձը։

Մրգեր
Բանանն ու սեխը համարվում են օրգանիզմում կաթի ամենավտանգավոր հակառակորդները։ Սա արժե ամռանը հիշել:

Բացի այդ, մասնագետները խորհուրդ չեն տալիս ցանկացած ձևով կաթնամթերքը համադրել մրգերի և հատապտուղների հետ։ Չէ՞ որ նման կաթնաշոռի կաթսան կամ կաթնային կոկտեյլը վտանգավոր հետեւանքներ է ունենում օրգանիզմի համար։

Քչերը գիտեն, որ այս ուտեստները բեռ են ծառայում ենթաստամոքսային գեղձի համար։ Այդ իսկ պատճառով որովայնի շրջանում փքվածության և անհարմարության զգացումից հնարավոր չէ խուսափել։ Այրոցը կանխելու համար ավելի լավ է օգտագործել բուսական յուղ։

Կանաչ թեյ
Գաղտնիք չէ, որ այս ըմպելիքն ընդգրկված է աշխարհի ամենաթանկ բնական հակաօքսիդանտների ցանկում։ Բայց երբ կաթը զուգակցվում է եփած թեյի հետ, վերջինիս արժեքավոր հատկությունները խիստ թուլանում են։

Բացի այդ, այս համադրությունը հրահրում է արյան անոթների լայնացում, ինչը բացասաբար է անդրադառնում նրանց վիճակի վրա։ Իր հերթին սահմանափակումները չեն տարածվում բույսի կաթի վրա։ Չնայած իր ավելի քիչ ինտենսիվ համին, այն դեռ կապահովի հաճելի հետհամ: