Բժիշկներն անվանել են մթերք, որը մաքրում է աղիները թույներից՝ փրկելով ձեզ քաղցկեղից

Բժիշկներն անվանել են մթերք, որը մաքրում է աղիները թույներից՝ փրկելով ձեզ քաղցկեղից

Բջջանյութը համարվում է բազմաթիվ հիվանդությունների կանխարգելման միջոց։ Բժիշկները նշում են, որ սա կախարդական «հաբ» չէ, բայց մեծ օգուտներ է բերում:

Նրանք բացատրել են, թե ինչն է օգնում սննդակարգում բավարար քանակությամբ բջջանյութի պահպանմանը և ինչպես է այն օգնում քաղցկեղի և սրտանոթային հիվանդությունների կանխարգելմանը։

 

Ինչպես հաղորդում է healthy-food.rf-ը, մանրաթելերով հարուստ մրգերը, բանջարեղենը, խոտաբույսերը, հատիկաընդեղենը և ամբողջական ձավարեղենն օգնում են զգալիորեն նվազեցնել օրգանիզմում տոքսինների ներթափանցման հավանականությունը: Սա բացատրվում է արժեքավոր մանրաթելերի ունակությամբ՝ «կապելու սննդի մեջ առկա գրեթե ցանկացած թունավոր նյութ»։ Արդյունքում թույների շփման ժամանակը աղիքային էպիթելի հետ կրճատվում է։ Այնուամենայնիվ, մանրաթելերի որոշ տեսակներ ունեն հակաուռուցքային հատկություններ: Բջջանյութով հարուստ սննդակարգերը կապված են հաստ աղիքի քաղցկեղի ավելի ցածր ռիսկի հետ՝ համաձայն առկա համաճարակաբանական տվյալների:

Բացի այդ, ֆիտոէստրոգեն  պարունակող սննդային մանրաթելերը նվազեցնում են օստեոպորոզի և սրտի հիվանդությունների զարգացման ռիսկը: Այս առումով պետք է ուշադրություն դարձնել սխտորին, դդմին, ծնեբեկին, կաղամբին, սպանախին։ Տանձը, սալորը, հացահատիկային մթերքները, կտավատի սերմը, եթե հակացուցումներ չլինեն, նույնպես օգտակար կլինեն։