Հնարավո՞ր է լոռամիրգ պահել առանց շաքարի

Լոռամիրգը համեղ հատապտուղ է: Այն լայնորեն օգտագործվում է սոուսների պատրաստման համար, ինչպես նաև սառեցնում են ձմռանը՝ հետագայում կոմպոտ պատրաստելու կամ կարկանդակի վրա ավելացնելու համար՝ համեղ դեսերտ ստեղծելու համար:
Որո՞նք են լոռամրգի առավելությունները:
Այս փոքրիկ կարմիր հատապտուղները հարուստ են հակաօքսիդանտներով և վիտամին C-ի աղբյուր են: Լոռամիրգը շատ առողջարար է. այն բարձրացնում է իմունիտետը և օգնում է պայքարել մրսածության և գրիպի դեմ: Միևնույն ժամանակ, լոռամիրգը ամենադիմացկուն հատապտուղներից է, և դրանք կարելի է շատ երկար պահել: Լոռամրգի բոլոր կենսաբանական ակտիվ բաղադրիչները պարունակում են նրա բաղադրության 10 տոկոսը, իսկ մնացած 90-ը ջուր է։ Լոռամիրգը հասունանում է սեպտեմբերին։ Նոյեմբերին լոռամիրգը հասնում է հասունության միջին աստիճանի, բայց միայն այն ժամանակ են լիովին հասուն լինում, երբ ձմեռել են ձյան ծածկույթի տակ:
Որքա՞ն է պահպանվում լոռամիրգը
Թարմ լոռամիրգը կարելի է պահել մինչև 4 շաբաթ։ Դա անելու համար հատապտուղները պետք է չոր լինեն ու չոր, օդափոխվող տարածքում: Չիր դարձած լոռամիրգը կարելի է պահել մինչև մեկ տարի, ինչպես սառեցված հատապտուղները: Դրանք սովորաբար սառեցնում են ամբողջությամբ, առանց որևէ բան ավելացնելու, կամ մարինացնում են շաքարով։
Ինչպե՞ս պահել մանրացված լոռամիրգ առանց շաքարի
Հատապտուղները պետք է լվանալ, հեռացնել բեկորները, քամել քամոցով և այնուհետև մաքրել բլենդերով՝ հատապտուղների խյուս ստանալու համար: Այն կարելի է մատուցել թեյի հետ՝ ըստ ճաշակի ավելացնելով մեղր կամ շաքար։ Կարող եք նաև համեղ մրգային հյութ պատրաստել։ Խյուսն ինքնին կարելի է պահել 3-4 օր սառնարանում։