Անվանվել են տապակելու համար ամենաանվտանգ յուղերը․սխալը կարող է առողջություն արժենալ

Բժիշկ Իրինա Յուզուպը անվանել է յուղերի ամենաանվտանգ հավաքածուն. դրանցից առնվազն մեկը պետք է լինի խոհանոցում: Մասնագետը նշել է, որ ավելի լավ է մթերքները տապակել կոկոսի, մանանեխի, յուղի կամ սառը սեղմման ձիթապտղի յուղով։ Արևածաղկի ձեթը նույնպես հարմար է. մենք ավելի վաղ խոսել ենք դրա հատկությունների մասին:
Այլ չզտված յուղերը կարող են օգտագործվել միայն իրենց սկզբնական «սառը» տեսքով: Կտավատի, կանեփի, դդմի կամ մայրու յուղը կատարյալ են աղցաններ, կողմնակի ուտեստներ և շիլաներ պատրաստելու համար: Տապակելու համար յուղ ընտրելիս պետք է ուշադրություն դարձնել դրա ծխի կետին։ Սա առավելագույն ջերմաստիճանն է, երբ յուղը սկսում է այրվել և ձեռք բերել թունավոր հատկություններ: Յուղերի մեծ մասի համար 100°C-ից բարձր ջերմաստիճանը «կրիտիկական» է:
Ինչպես նաև Pravda.ru-ի զրուցակիցը խորհուրդ է տվել երկրորդ անգամ չօգտագործել տաքացված յուղ։ Բարձր ջերմաստիճանի կրկնակի ազդեցության ժամանակ արտադրանքը ավելի արագ կդառնա թունավոր: Ավելի լավ է չվտանգել այն և նոր բաժին ավելացնել թավայի կամ թխման թերթիկի վրա: