Դիետոլոգը նշել է ուշ գիշերվա ամենավտանգավոր ուտեստը կազմվածքի համար

Որոշ ապրանքներ կարող են փչացնել ձեր ֆիթնեսի նպատակները, նույնիսկ եթե դրանք ապահով թվան։
Սննդաբան Ջուլիա Զումպանոն նշել է, թե որն է ուշ գիշերվա ամենավատ ուտեստը, եթե փորձում եք պահպանել մարզավիճակը:
Խոսքը երկու մթերքների մասին է, որոնք, նրա կարծիքով, քնելուց առաջ խորտիկների վատագույն տարբերակներից են։ Այս մասին ավելին գրել է Eatthis.com-ը։
Սահմանեք կանոններ ճաշի ժամերի համար
Զումպանոն նշում է, որ ուտելիս կարևոր է հստակ սահմաններ ունենալ: Նա խորհուրդ է տալիս ավարտել ձեր վերջին կերակուրը ոչ ուշ, քան 19:00-ն, եթե ցանկանում եք լավագույն արդյունքներ ունենալ:
Գնահատեք ձեր մոտիվացիան
Եթե ճաշից հետո ուտելու ցանկություն ունեք, արժե մտածել. իսկապե՞ս քաղցած եք, թե՞ պարզապես համեղ բան եք ուզում: Զումպանոն նշում է, որ շատ մարդիկ ուտում են ոչ թե սովից, այլ ձանձրույթից, ինչը խորտիկների վատագույն պատճառներից մեկն է։ Եթե սա ձեզ նման է, փորձեք ինչ-որ առողջարար բան անել՝ գիրք կարդալ, ծալել լվացքը կամ կարճ մարզվել, որը կօգնի ձեզ ազատվել ավելորդ ճարպից:
Խուսափեք օսլա պարունակող և աղի խորտիկներից
Զումպանոն զգուշացնում է, որ շատ նախուտեստներ, որոնք օգտագործվում են ձանձրույթը կամ սթրեսը հագեցնելու համար, պարունակում են շատ կալորիաներ և ճարպեր, բայց քիչ սննդարար նյութեր: Նա նաև նշում է, որ աղ ուտելը կարող է մեծացնել քաղցրավենիքի հանդեպ հակումը:
Ամենավատ խորտիկը քնելուց առաջ
Կաթը, որը հաճախ ավելացնում են ձավարեղենին, ավելացնում է կալորիաների և ածխաջրերի քանակը։
Այլընտրանքները
Երբ խորտիկներ ուտելու ցանկությունը դառնում է ճնշող, Զումպանոն խորհուրդ է տալիս ընտրել հացահատիկ, որը պարունակում է ցածր շաքար ու բարձր մանրաթել: Նա նաև առաջարկում է չափաբաժինների վերահսկում՝ ոչ ավելի, քան մեկ բաժակ: Ձեր մատուցման համը բարձրացնելու համար խորհուրդ է տրվում օգտագործել բնական, չքաղցրացրած կաթ, ինչպիսիք են նուշի, սոյայի կամ կոկոսի: