Սննդաբանը զգուշացրել է աղի ավելցուկի պատճառով անխուսափելի հիվանդությունների մասին

Սննդաբանը զգուշացրել է աղի ավելցուկի պատճառով անխուսափելի հիվանդությունների մասին

Սննդաբան Եկատերինա Մարկովան զգուշացրել է, որ նատրիումի ավելցուկը սպառնում է ստամոքսի քաղցկեղով։

Սննդաբանը խոսել է հիվանդությունների մասին, որոնք անխուսափելի են աղի ավելցուկի դեպքում։

Նա խորհուրդ է տվել ուշադիր ուսումնասիրել մթերքի փաթեթավորման բաղադրությունն ու ուշադրություն դարձնել նատրիում պարունակող բաղադրիչների համամասնությանը: Նրա խոսքով՝ այս քիմիական տարրի կոնցենտրացիան չպետք է գերազանցի 200 միլիգրամը մեկ լիտրում։

Մասնագետը հավելել է, որ եթե այս նորմը պարբերաբար գերազանցվի, ապա անխուսափելի են նաև սրտանոթային հիվանդությունները, հիշողության խանգարումը, ոսկորներից ու ատամներից կալցիումի արտահոսքը։