Ո՞ր հայտնի բանջարեղենն է արդյունավետ է քաղցկեղի կանխարգելման գործում․ այն առկա է բոլորիս խոհանոցներում

Ո՞ր հայտնի բանջարեղենն է արդյունավետ է քաղցկեղի կանխարգելման գործում․ այն առկա է բոլորիս խոհանոցներում

Science XXI հրատարակությունը՝ վկայակոչելով International Journal of Molecular Sciences-ը, հայտնել է, որ գիտնականներն ավարտել են սոխի վերաբերյալ նոր հետազոտությունը։ Այս անգամ հնարավոր եղավ հաստատել, որ մեր սննդակարգում կանոնավոր կերպով պարունակվող մթերքը կարող է կանխել քաղցկեղը։

Հարավային Կորեայի գիտնականները հաստատել են, որ սոխն ունի ընդգծված հակաուռուցքային հատկություններ։ Բանջարեղենի կանոնավոր, նույնիսկ ոչ ամենօրյա օգտագործումը նվազեցնում է միանգամից մի քանի օրգանների՝ ուղեղի, լյարդի, ստամոքսի, թոքերի և կաթնագեղձերի ուռուցքների առաջացման ռիսկը։

Այս հատկությունները արտադրանքին տվել են նրա ակտիվ բաղադրիչները՝ ֆլավոնոիդներ, հակաօքսիդանտներ ալիցին և ապիգենին և ծծմբային օրգանական միացություններ (նույնը, որոնք մեզ ստիպում են լաց լինել, երբ կտրում ենք բանջարեղենը): Այս նյութերը կանխում են բջիջների չարորակությունը, արգելափակում են դրանց պաթոգեն փոփոխությունները և կանխում դրանց տարածումը մարմնի այլ համակարգեր:

Դուք կարող եք պահպանել սոխի առավելագույն օգուտը, եթե չհանեք արտաքին շերտերը: Դրանք պարունակում են արժեքավոր միացությունների մեծ մասը։ Բայց պատրաստման եղանակը քիչ ազդեցություն ունի՝ սոխը պահպանում է իր հատկությունները ինչպես թարմ, այնպես էլ մշակումից հետո։