Ո՞ր դեպքում է սուրճը վտանգավոր

Ո՞ր դեպքում է սուրճը վտանգավոր

Չնայած սուրճի օգտակար հատկություններին, շատերին հուզում է այն հարցը. «Արդյո՞ք սուրճը վտանգավոր է առողջության համար»։

Կոֆեինի ազդեցությունը մարդու օրգանիզմի վրա

Կոֆեինը կախվածություն է առաջացնում:

Օրական ավելի քան 700 մգ կոֆեինի օգտագործումը (5-8 բաժակ 150 մլ սև աղացած սուրճ) հրահրում է օրգանիզմից կալցիումի և մագնեզիումի հեռացումը:

Կոֆեինի չափից ավելի (ավելի քան երեք բաժակ 150 մլ աղացած սև սուրճ) օգտագործումը բացասաբար է անդրադառնում նյարդային համակարգի վրա։

Կոֆեինը հակացուցված է սրտանոթային դեկոմպենսացված հիվանդություններ ունեցող մարդկանց։

Կոֆեինի չափից ավելի օգտագործումը խթանում է միզամուղ էֆեկտը՝ պատճառելով երիկամների ավելի ուժեղ աշխատանքի և միզապարկի գրգռման։

Սուրճը ոչ միայն սպառում է նյարդային համակարգը, այլև առաջացնում է ռեֆլյուքս և ստամոքսի այլ խնդիրներ:

Քաղցած վիճակում սուրճի օգտագործումը վնասակար է։ Սննդակարգում պետք է ներառել միայն որակյալ սուրճ։

Կազդուրող ըմպելիքը պետք է օգտագործել չափավոր։ Երկու բաժակը մեկ օրում բավարար կլինի վայելելու և առողջության ռիսկերը նվազագույնի հասցնելու համար։