6 մթերք, որոնք չի կարելի տաքացնել միկրոալիքային վառարանում. բժշկական արգելքներ

Ոչ բոլոր մթերքները կարելի է եփել կամ տաքացնել միկրոալիքային վառարանում: Որոշ մթերքների տաքացումը կարող է առաջացնել պայթյուններ, այրվածքներ կամ հրդեհ:
Ամբողջական բանջարեղեն
Նախքան եփելը կամ հալեցնելը, պատառաքաղով անցքեր բացեք կարտոֆիլի, գազարի և ճակնդեղի վրա: Հակառակ դեպքում դրանք կարող են պայթել:
Հավկիթը կճեպով
Դուք կարող եք այն եփել միկրոալիքային վառարանում, բայց դրանք պետք է լինեն առանց կեղևի։ Եփելու ժամանակ ձվի ներսում ջրային գոլորշիները խտանում են, ինչից փրկություն չկա։ Հետեւաբար, ամբողջ ձուն պարզապես կպայթի եփելու ժամանակ։
Խաղող
Արգելվում է խաղողը տաքացնել կամ հալեցնել՝ այն արագ բռնկվում է և առաջացնում պլազմային թրոմբներ։ Սա իոնացված և շատ տաք գազ է, որը բաղկացած է տարբեր լիցքավորված մասնիկներից։ Այս կոմպոզիցիայի առաջացումը կարող է հանգեցնել սարքի վնասման, հրդեհի և խոհարարի վնասվածքի:
Պղպեղ
Արգելվում է միկրոալիքային վառարանում պղպեղով ճաշատեսակները տաքացնել և պատրաստել. կծու պղպեղն իր ցանկացած տարբերակով և տեսակով արգելվում է, ներառյալ չորացրած, աղացած կամ թարմ պղպեղի տարբերակները որպես ճաշատեսակի բաղադրիչ:
Մանկական սնունդ
Արգելվում է տաքացնել մանկական սնունդը։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ ջեռուցումը կարող է լինել անհավասար, հատկապես առանց խառնելու, ինչը կարող է հանգեցնել նրան, որ փոքրիկներն իրենց բերանն ու կոկորդը այրեն գերտաքացած սննդի մասերից:
Մաքրված և կեղևավորված ապրանքներ
Եղեք շատ զգույշ, երբ տաքացնեք և եփեք ցանկացած մթերք կեղևով կամ արտաքին ծածկույթով, օրինակ՝ երշիկեղեն: