Նման խմիչքները բացասաբար կանդրադառնան սննդի ընդունման վրա

Նման խմիչքները բացասաբար կանդրադառնան սննդի ընդունման վրա

Ուտելուց առաջ ավելի լավ է հրաժարվել որոշ ալկոհոլային խմիչքներից, քանի որ դրանք կարող են ոչ միայն փչացնել սննդի համը, այլև բացասաբար ազդել ընդհանուր բարեկեցության վրա, հատկապես, եթե դրանք սպառվում են դատարկ ստամոքսի վրա:

Այս մասին գրել է Huffpost-ը։

 

Ի՞նչ ըմպելիքներ չի կարելի խմել ուտելուց առաջ

Վերջին տարիներին հանգստանալու համար ճաշից առաջ կոկտեյլ վայելելը հայտնի է դարձել, սակայն ոչ բոլոր ալկոհոլային խմիչքներն են հարմար դրա համար։ Նրանցից ոմանք կարող են խանգարել սննդի համի ընկալմանը։

Սա հատկապես վերաբերում է թունդ ալկոհոլային խմիչքներին: Նրանք կարող են ջրազրկել մարմնի բջիջները և առաջացնել ընկալիչների ժամանակավոր թմրություն, ինչը նվազեցնում է բարդ բույրերն ու համերը տարբերելու ունակությունը։ Ըմպելիքների մասնագետ Սեմ Ֆավատը նշում է, որ այս ազդեցությունը կարող է դժվարացնել գինու համերը ընկալելը, որը հաճախ մատուցվում է ճաշի ժամանակ:

Թունդ ալկոհոլը նույնպես ազդում է թթվայնության և քաղցրության ընկալման վրա՝ դարձնելով գինու համը պակաս հավասարակշռված։ Ուստի խորհուրդ է տրվում ուտելուց առաջ խուսափել թունդ ըմպելիքներից, եթե ցանկանում եք լիովին վայելել ձեր ուտեստների համը։

Բացի այդ, ալկոհոլի բարձր պարունակությամբ լիկյորները կարող են նվազեցնել ախորժակը, ինչը անցանկալի է ուտելուց առաջ։ Որոշ բարձր թթվային ապերիտիվներ օգնում են արթնացնել ճաշակի ընկալիչները և «մաքրել» քիմքը, բայց մեծ քանակությամբ դրանք կարող են նաև խախտել ընկալման հավասարակշռությունը:

 

Ինչու չի կարելի ալկոհոլ խմել դատարկ ստամոքսին

Ալկոհոլը արագ ներծծվում է օրգանիզմ, և դրա մոտ 80%-ը կարճ ժամանակում մտնում է արյուն։ Ստամոքսը առանցքային դեր է խաղում այն ​​հարցում, թե որքան արագ է ալկոհոլը տեղափոխվում բարակ աղիքներ, այնուհետև արյան մեջ:

Եթե ​​ստամոքսը դատարկ է, ալկոհոլը շատ ավելի արագ է ներթափանցում արյան մեջ, ինչը կարող է հանգեցնել ինքնազգացողության կտրուկ վատթարացման։ Ընդհակառակը, ալկոհոլից առաջ սնունդ ընդունելը դանդաղեցնում է դրա ներծծումը, ինչը օրգանիզմի համար դարձնում է ավելի անվտանգ։ Մարդիկ, ովքեր ուտում են խմելուց առաջ, սովորաբար իրենց ավելի լավ են զգում, քանի որ նրանց մարմնին ավելի երկար է տևում ալկոհոլը մշակելու համար:

Այնուամենայնիվ, հարկ է հիշել, որ յուղոտ և ծանր սնունդը կարող է մեծացնել պերիստալտիկան, ինչը, իր հերթին, կարագացնի ալկոհոլի կլանումը արյան մեջ՝ չնայած ստամոքսում սննդի առկայությանը:

Կարևոր է նաև հաշվի առնել, որ ալկոհոլի լիովին անվտանգ չափաբաժին չկա: Ալկոհոլի նկատմամբ զգայունությունը, հանդուրժողականությունը և կախվածությունը տարբերվում են անձից անձից: Հետևաբար, ալկոհոլի օգտագործման «անվտանգ» չափաբաժինների վերաբերյալ առաջարկությունները կարող են լինել ոչ ճշգրիտ ու մեծապես կախված անհատական ​​հատկանիշներից: