Մայոնեզով աղցանները և ռոլերը խանութից գնված ամենավտանգավոր սննդամթերքներն են, քանի որ դրանք ստեղծում են բարենպաստ միջավայր մանրէների աճի համար, «Մոսկվա 24»-ին ասել է սննդաբան և բժիշկ Ելենա Սոլոմատինան։
Պետք է զգույշ լինել նաև կտրատած մրգերի հետ, քանի որ դրանց մեջ պարունակվող հյութը նույնպես կարող է դառնալ մանրէների աղբյուր։ Մասնագետի խոսքով՝ ծովամթերքները, ինչպիսիք են խեցգետինները և միդիաները, հաճախ թունավորում են առաջացնում։
Սոլոմատինան նշել է, որ վտանգ է ներկայացնում բոտուլինային տոքսինը, որը կարող է առկա լինել պահածոյացված ապրանքների, վատ լվացված բանջարեղենի և սնկերի մեջ, ինչպես նաև աղիքային ցուպիկը։
«24 ժամից պակաս պիտանելիության ժամկետ ունեցող ապրանքների վաճառքն արգելելու առաջարկի վերաբերյալ անհրաժեշտ է անհատական մոտեցում։ Շատ բան կախված է պահպանման պայմաններից, և խանութները սովորաբար պաշարներ են կուտակում պիտանելիության ժամկետի ավարտին մոտ։ Ավելին, պիտանելիության ժամկետին մոտեցող ապրանքների գնի իջեցումը դրանք ավելի մատչելի է դարձնում», - եզրափակել է նա։
