Քաղցր պղպեղը արտադրանք է, որը կարող է և՛ օգտակար, և՛ վնասակար լինել առողջության համար։ Այս մասին խոսել է սննդաբան Անժելիկա Դյուվալը։
Նա նշել է, որ բուլղարական պղպեղը պարունակում է կոբալտ, որը կարող է օգնել վահանաձև գեղձի անհավասարակշռության, հորմոնալ անհավասարակշռության և երկաթի դեֆիցիտի անեմիայի դեպքում:
Սակայն քաղցր պղպեղը պարունակում է ալկալոիդներ, որոնք կարող են վտանգավոր լինել լյարդի և երիկամների հիվանդություններ ունեցող մարդկանց, ինչպես նաև թուլացած արտազատման համակարգ ունեցողների համար։
Եթե հակացուցումներ չունեք, Անժելիկ Դյուվալը խորհուրդ է տալիս ուտել թարմ բուլղարական պղպեղ՝ այս մթերքից առավելագույն օգուտ ստանալու համար: