Բժիշկ Մյասնիկովը բացատրել է, թե ինչպես դադարեցնել աղի չափից շատ օգտագործումը․ այն քաղցկեղածի՞ն է

Բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը բացատրել է աղի չափից շատ օգտագործման վտանգները: Պարզվում է, որ միջին մարդը տարեկան ուտում է մոտ ութ կիլոգրամ աղ:
Բժիշկը խստորեն խորհուրդ է տալիս հրաժարվել այս մթերքը գնելուց և խոհանոցի դարակից հանել աղամանները: Ի վերջո, աղն արդեն իսկ պարունակվում է արդյունաբերական եղանակով մշակված մեծ քանակությամբ մթերքներում:
«Ռոսիա 1» հեռուստաալիքի «Բժիշկ Մյասնիկով» հեղինակային հաղորդման եթերում սրտաբանը բացատրել է, որ սրտի կաթվածները հաճախ կապված են բարձր արյան ճնշման հետ, որի հիմնական գործոններից մեկը աղի չափից շատ օգտագործումն է:
Բացի այդ, աղի չափից շատ օգտագործումը կարող է հանգեցնել ստամոքսի քաղցկեղի զարգացման: Պարզվում է, որ աղը քաղցկեղածին է: Մարդու համար աղի տարեկան օգտագործման նորման երկու տուփից ոչ ավելի է, մնացածը ակնհայտորեն չափազանց շատ է: Բայց ինչպե՞ս հասնել նման հավասարակշռության:
Աղը առկա է խանութում գնվող գրեթե բոլոր մթերքներում՝ հաց, կետչուպ, հյութեր, պանիր, շոգեխաշած միս, չիպսեր, մսամթերք: Նույնիսկ մեկ կտոր ծովատառեխ կամ երշիկ կարող է պարունակել աղի օրական նորմա:
Հետևաբար, 50 տարեկանից բարձր մարդիկ, հիպերտոնիկ հիվանդները, ինչպես նաև նրանք, ովքեր ունեն սրտի կամ երիկամների խնդիրներ, պետք է խստորեն վերահսկեն աղի օգտագործումը: Բժշկի խոսքով՝ ավելի լավ է ընդհանրապես հրաժարվել այն գնելուց։
«Մենք բոլորս տարբեր համային զգայունություն ունենք աղի նկատմամբ: Հետևաբար, սովորեք ապրել առանց արտաքին աղի: Դժբախտաբար, մեր շուրջը այն արդեն չափազանց շատ է», - նշել է բժիշկը: