Կիվիի 5 զարմանահրաշ օգուտներն առողջության համար, որոնց մասին քչերը գիտեն

Կիվիի 5 զարմանահրաշ օգուտներն առողջության համար, որոնց մասին քչերը գիտեն

Կիվին վիտամին C-ի հարուստ աղբյուր է, որը հզոր հակաօքսիդանտ է և պաշտպանում է օրգանիզմը ազատ ռադիկալների ազդեցությունից՝ միացություններ, որոնք պատասխանատու են ծերացման գործընթացի արագացման և բջիջների ԴՆԹ-ի վնասման համար:

Կիվի - հակաբորբոքային հատկություններ
Վիտամին C-ի բարձր պարունակության շնորհիվ կիվին հակաբորբոքային հատկություն ունի։ Այս մրգերի կանոնավոր օգտագործումը կարող է օգնել նվազեցնել օստեոարթրիտի հետ կապված ախտանիշները:

Կիվի - վարակի դեմ
Վիտամին C-ն կիվիին տալիս է արյան անոթների և լորձաթաղանթների փակող հատկություն։ Սա, իր հերթին, մեծացնում է մարմնի բնական պաշտպանությունը պաթոգեն միկրոօրգանիզմների ներթափանցման դեմ:

Կիվի՝ քնի խանգարումների դեմ
Քնի կարգավորման գործընթացներում ներգրավված միացությունների, օրինակ՝ սերոտոնինի պարունակությունը կիվիին տալիս է քնի խանգարումների դեմ հանգստացնող հատկություն: Գիտական ​​հետազոտությունները հաստատում են, որ այս մրգերն օգտագործելուց 4 շաբաթ անց քնի խանգարումներով տառապող մարդկանց քնի որակը զգալիորեն բարելավվել է։

Կիվի - մարսողական համակարգ
Կիվի մրգերում պարունակվող բաղադրիչները դրական են ազդում աղիների շարժունակության վրա։ Սա, իր հերթին, կարող է նվազեցնել որովայնի ցավը, փորլուծությունը կամ փորկապությունը: Այդ իսկ պատճառով կիվի հաճախակի օգտագործելը խորհուրդ է տրվում գրգռված աղիքի համախտանիշով տառապող մարդկանց։

Կիվի - աչքի առողջություն
Կիվիում հայտնաբերված հակաօքսիդանտներն ու վիտամինները պաշտպանում են աչքերը վնասից և դանդաղեցնում մակուլյար դեգեներացիայի տարիքային առաջընթացը: Ավելին, այս մրգերի կանոնավոր օգտագործումը կարող է պաշտպանել ձեր աչքերը գլաուկոմայից։