Բժիշկը զգուշացրել է աղի չարաշահման հետեւանքների մասին

Օրգանիզմում աղի ավելցուկը կարող է հանգեցնել առողջական լուրջ խնդիրների, զգուշացրել է էնդոկրինոլոգ Եկատերինա Կազաչկովան։
Նա «Իզվեստիա»-ի հետ զրույցում թվարկել է աղի չարաշահման հետեւանքները։
«Մեր մարմինը բարդ համակարգ է, և յուրաքանչյուր օրգան տարբեր կերպ է արձագանքում ավելորդ աղին: Երիկամներ, սիրտ, արյունատար անոթներ, աղեստամոքսային տրակտի օրգաններ․ դրանք բոլորն էլ հավելյալ սթրես են ապրում այս մթերքի չափից ավելի օգտագործումով»,- ասել է բժիշկը։
Աղի ավելցուկի դեպքում երիկամներն աշխատում են մեծ ծանրաբեռնվածությամբ, ինչը կարող է հանգեցնել քարերի առաջացման և այլ հիվանդությունների զարգացման։
Կազաչկովան նշել է, որ աղի մթերքների չափից ավելի օգտագործումը կարող է բարձրացնել արյան ճնշումը, ինչը մեծացնում է ինֆարկտի և ինսուլտի ռիսկը։ Ստամոքսից և աղիքներից, աղի ավելցուկով, հնարավոր են բարդություններ, ինչպիսիք են թթվայնության բարձրացումը, գաստրիտն ու խոցը:
Բժիշկը հիշեցրել է, որ աղն անհրաժեշտ է օրգանիզմում կենսաքիմիական կարևոր գործընթացների համար, և Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպությունը խորհուրդ է տալիս օրական օգտագործել ոչ ավելի, քան հինգ գրամ աղ՝ մոտ մեկ թեյի գդալ։