Բժիշկ զգուշացրել է, որ հայտնի նախաճաշը 2 տեսակի քաղցկեղի վտանգ է պարունակում

Շատ հաճախ առօրյա եռուզեռում ժամանակ չի լինում առողջ, լիարժեք նախաճաշ պատրաստելու համար, ուստի շատերը նախընտրում են արագ նախաճաշեր։
Թերապևտ Իրինա Բարանովան rg.ru-ի հետ զրույցում բացատրել է, թե ինչով է դա սպառնում։
Բուրմունքի ուժեղացուցիչներով վերամշակված մթերքների կանոնավոր օգտագործումը մեծացնում է հաստ աղիքի և ստամոքսի քաղցկեղի առաջացման վտանգը: Այս վտանգավոր ապրանքների մեջ մտնում են նաև երշիկեղենը։ Դրանք պարունակում են կոնսերվանտներ, համը ուժեղացուցիչներ, կայունացուցիչներ, ինչպես նաև կոնդիցիոներներ օգտագործվում են մսի մշակման ժամանակ։
Երշիկեղենը կարող է հանգեցնել լեղապարկի քարերի առաջացման, քանի որ դրանք պարունակում են հագեցած ու տրանս ճարպեր, այս դեպքում՝ անորակ։ Դրանք թանձրացնում են լեղին, ինչի հետևանքով դրա արտահոսքը խաթարվում է և առաջանում է «լճացում»։