Ի՞նչ կլինի ձեր օրգանիզմի հետ, եթե մեկ ամիս շարունակ ամեն օր կոճապղպեղ ուտեք

Կոճապղպեղն օրգանիզմի վրա ամրապնդող, առույգացնող, հակաբորբոքային ազդեցությամբ վիտամինների, միկրոէլեմենտների, եթերայուղերի շտեմարան է:
1. Պայքար ցելյուլիտի դեմ:
Ցելյուլիտի դեմ պայքարող կոճապղպեղով սկրաբն օգնում է տաքացնել մաշկն ու լավացնել արյան շրջանառությունը հյուսվածքներում, վերացնել այտուցները և այդպիսով քչացնել նարնջի կեղևի ի հայտ գալը մաշկի վրա:
2. Նյութափոխանակության արագացում և սրտխառնուքից ազատում:
Եթե դուք մարսողության ու աղիների աշխատանքի հետ կապված խնդիրներ ունեք, կարելի է մի կտոր կոճապղպեղ ծամել կամ մի կտոր թարմ կոճապղպեղի արմատ ավելացնել թեյի մեջ:
3. Հակաուռուցքային էֆեկտ:
Կոճապղպեղի մեջ պարունակվող նյութերն ունակ են կանխել քաղցկեղն ու թեթևացնել հիվանդի վիճակը քիմիաթերապիայի ընթացքում:
4. Իմունիտետի ամրապնդում:
Ասկորբինաթթվի, A, B վիտամինների խմբի, ցինկի, կալցիումի, յոդի, բնական հակաբիոտիկների բարձր պարունակության շնորհիվ կոճապղպեղն օրգանիզմի վրա ամրապնդող ազդեցություն է գործում ու բարձրացնում է զանազան հիվանդությունների դեմ դիմադրողականությունը:
5. Ցավազրկում:
Կոճապղպեղը գերազանց պայքարում է բորբոքային պրոցեսների ու ցավի դեմ, այդ թվում՝ նաև ինտենսիվ մարզումներից հետո` մկանային ցավի, կանանց դաշտանային ցիկլի պարբերական ցավերի, ինչպես նաև արթրիտի դեմ:
6. Գլխուղեղի աշխատանքի խթանում:
Կոճապղպեղի գործածությունը դանդաղեցնում է ծերացման պրոցեսներն ու գլխուղեղի բջիջների մահը և ընդդիմանում է նեյրոդեգեներատիվ հիվանդությունների, այդ թվում նաև՝ Ալցհեյմերի ու Պարկինսոնի հիվանդությունների զարգացմանը: Բացի դրանից, կոճապղպեղի արմատը բարելավում է բոլոր կոգնիտիվ ֆունկցիաները ու օգնում է հիշողության աշխատանքին:
7․ Օգնում է նիհարել:
Այսպես կոչված, այրող նյութերի մեծ քանակի հաշվին կոճապղպեղը շատ լավ խթանում է նյութափոխանակությունը ու փակում է ախորժակը: Առաջին և երկրորդ կերակրատեսակների, ինչպես նաև ըմպելիքների մեջ կոճապղպեղ ավելացրեք թարմ և աղացած, փոշի վիճակում: Կոճապղպեղով թեյ կարելի է խմել ուտելուց կես ժամ առաջ. Այդպես դուք ավելի քիչ կուտեք, իսկ գիշերը խմեք մի բաժակ կեֆիր` աղացած կոճապղպեղով, դարչինով և մի քիչ կարմիր աղացած պղպեղով: