Ո՞ր դեպքում է լավաշը հակացուցված
Ո՞ր դեպքում է լավաշը հակացուցված։
Հայկական լավաշը պատրաստվում է առանց խմորիչի, ուստի այն օգտակար է այն մարդկանց համար, որոնք ունեն ստամոքսաղիքային համակարգի սնկային կամ բորբոքային հիվանդություններ։
Սակայն ըստ մասնագետների՝ բարձր գլիկեմիկ ինդեքսի պատճառով այն չպետք է հաճախակի օգտագործել։
Օրինակ՝ շաքարախտով բուժառուները, ավելորդ քաշ ունեցողները պետք է սահմափակ քանակությամբ լավաշ օգտագործեն։
Նրանց դեպքում լվաշը կարելի է ուտել շաբաթական 2 անգամից ոչ ավելի։ Այն պետք է համադրել ցածր կալորիականություն ունեցող մթերքի հետ, օրինակ՝ հավի փափկամսի, բանջարեղեն և այլն։