Ո՞ր դեպքում է լավաշը հակացուցված

Ո՞ր դեպքում է լավաշը հակացուցված

Ո՞ր դեպքում է լավաշը հակացուցված։

Հայկական լավաշը պատրաստվում է առանց խմորիչի, ուստի այն օգտակար է այն մարդկանց համար, որոնք ունեն ստամոքսաղիքային համակարգի սնկային կամ բորբոքային հիվանդություններ։

Սակայն ըստ մասնագետների՝ բարձր գլիկեմիկ ինդեքսի պատճառով այն չպետք է հաճախակի օգտագործել։

Օրինակ՝ շաքարախտով բուժառուները, ավելորդ քաշ ունեցողները պետք է սահմափակ քանակությամբ լավաշ օգտագործեն։

Նրանց դեպքում լվաշը կարելի է ուտել շաբաթական 2 անգամից ոչ ավելի։ Այն պետք է համադրել ցածր կալորիականություն ունեցող մթերքի հետ, օրինակ՝ հավի փափկամսի, բանջարեղեն և այլն։