«Վիտամինային ռումբ». ոչ միայն ցիտրուսային մրգեր, այս մթերքները ձեզ կզարմացնեն. բժիշկը մանրամասներ է հայտնել

«Վիտամինային ռումբ». ոչ միայն ցիտրուսային մրգեր, այս մթերքները ձեզ կզարմացնեն. բժիշկը մանրամասներ է հայտնել

Ենթադրվում է, որ վիտամին C-ի ամենաբարձր կոնցենտրացիան թարմ բանջարեղենի և մրգերի մեջ է: Այնուամենայնիվ, բազմաթիվ ուսումնասիրություններ ցույց են տալիս, որ սառեցումը հիանալի միջոց է ասկորբինաթթվի պարունակությունը պահպանելու և երբեմն նույնիսկ ավելացնելու համար, RT-ին տված հարցազրույցում ասում է Գաստրոէնտերոլոգ, բժիշկ և Gemotest լաբորատորիայի փորձագետ Եկատերինա Քաշուխը:

«Դա պայմանավորված է նրանով, որ թարմ ապրանքները, դարակներում մնալով, թթվածնի և ուլտրամանուշակագույն ճառագայթման ազդեցության տակ կորցնում են իրենց օգտակար հատկությունները, ի տարբերություն թարմ սառեցվածների», - բացատրեց նա:

Նրա խոսքով՝ վիտամին C-ի ամենահայտնի աղբյուրը ցիտրուսային մրգերն են՝ կիտրոնը, նարինջը, գրեյպֆրուտը և այլն։

Բայց ոչ բոլորը գիտեն, որ այս չափազանց օգտակար նյութը կա շատ այլ ապրանքներում: Օրինակ, մասուրը իսկական վիտամինային ռումբ է. այն կարող է տասնյակ անգամ ավելի շատ ասկորբինաթթու պարունակել, քան կիտրոնը: Իսկ կարմիր պղպեղի մեջ վիտամին C-ի ավելի մեծ խտություն կա, քան նարինջը: Ավելի քիչ տարածված, բայց վիտամինի հիանալի աղբյուրներն են բրոկոլին, կիվի, մաղադանոսը և հատկապես կաղամբը:

Նա հավելել է, որ վիտամին C-ն ջրում լուծվող է և զգայուն է բարձր ջերմաստիճանի նկատմամբ։