Բժիշկներն անվանել են երեք մթերք, որոնք ավելի վտանգավոր են արյան անոթների համար, քան սպիտակ հացը

Բժիշկներն անվանել են երեք մթերք, որոնք ավելի վտանգավոր են արյան անոթների համար, քան սպիտակ հացը

Ինչպես aif.ru-ին տված հարցազրույցում նշել է սննդաբան Եկատերինա Կուզինան, պետք չէ ամբողջությամբ հրաժարվել ալյուրից, քանի որ ալյուրը պարունակում է բազմաթիվ օգտակար բաղադրիչներ։ Դրանց թվում կան նաև այնպիսիք, որոնք այլ ապրանքներում չես գտնի։ Հացի հետ մարդն անմիջապես ստանում է B վիտամիններ (կարևոր է սրտի, աղիների, նյարդային համակարգի համար), հայտնի հակաօքսիդանտ վիտամին E, կալիում, մագնեզիում, կալցիում, ֆոսֆոր, քլոր, երկաթ, վանադիում, մանգան, կոբալտ և այլն։ . Բանն այն է, որ մի շարք տարրեր ավելի լավ են ներծծվում հացից։

Վիրաբույժ և ուռուցքաբան Մարկ Գաջյանը նշել է, որ տարեկանի հաց նախընտրողները ավելի քիչ են տառապում սրտի և արյան անոթների աշխատանքի հետ կապված հիվանդություններից, սակայն քաղցր խմորեղենն այլ  է, որից պետք է հեռու մնալ: Շաքարից բացի, թխվածքները (եթե դա տնական արտադրանք չէ) լի է ճարպերով։ Պետք չէ քաղցրեղենը փոխարինել մուրաբաներով։ Մեծ տարբերություն չկա։ Որոշ մուրաբաներ պարունակում են ավելի շատ շաքար, քան հատապտուղները, իսկ հատապտուղներն իրենք լի են ֆրուկտոզայով, որը բացում է ձեր ախորժակը: Նույն շարքից են միջուկով յոգուրտները կամ պարզապես քաղցր յոգուրտները,- նշել է էնդոկրինոլոգը Telegram-ի իր ալիքում։