Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Կարմիր, թե՞ սև. սննդաբանը բացատրում է, թե որ խավիարն է ավելի առողջարար

Blog Image

Սա Նոր տարվա սեղանի հիմնական նրբահամ ուտեստներից մեկն է: Սննդաբան Վիկտորիա Մալեևան, aif.ru-ի հետ զրույցում, բացատրել է, թե որ խավիարն է ավելի առողջարար՝ կարմիրը, թե՞ սևը։

Օբյեկտիվ սննդային արժեքի առումով սև խավիարը առաջատարն է: Այն պարունակում է ռեկորդային քանակությամբ օմեգա-3 ճարպաթթուներ և գերազանցում է կարմիր խավիարին սպիտակուցի և անփոխարինելի ամինաթթուների կոնցենտրացիաներով, նշել է մասնագետը: Սև խավիարը նաև հարուստ է յոդով, ֆոսֆորով և երկաթով։

Այնուամենայնիվ, կարմիր խավիարը արժանի և ավելի մատչելի մրցակից է: Օմեգա-3-ի և վիտամինների պարունակության տարբերությունը այդքան էլ մեծ չէ, և կարմիր խավիարի եզակի առավելությունը լեցիտինն է, որը նպաստում է նյարդային համակարգին, լյարդի գործառույթին և ճանաչողական գործառույթին։

Նրբահամ ուտեստներ գնելիս մասնագետը խորհուրդ է տալիս զգույշ լինել. սև խավիարը պետք է գնել միայն վստահելի աղբյուրներից՝ կեղծման ռիսկի պատճառով, իսկ կարմիր խավիար ընտրելիս կարդացեք տուփի վրա գրված բաղադրիչները՝ խուսափելով աղի և կոնսերվանտների ավելցուկից։

Send