Ընկույզը հարուստ է սպիտակուցներով և առողջ ճարպերով, օգտակար է ուղեղի և ստամոքս-աղիքային համակարգի աշխատանքի համար, բարելավում է մաշկի և հոդերի առողջությունը: Ո՞ր ընկույզներն են ավելի առողջարար և ինչպե՞ս ընտրել դրանք։
Սննդաբան, բուսաբույժ Անժելիկա Դյուվալը քննարկեд 1 այս հարցը: Նա նշել է, որ հում ընկույզն ամենաառողջարարն է: «Եթե խոսքը վերաբերում է նրան, թե որ ընկույզներն են ավելի լավ՝ հում, թե՞ տապակած, հում լինելը անկասկած ավելի լավ է: Որովհետև երբ ընկույզը եփվում է, դրա ճարպերը օքսիդանում են: Սա դրանք դարձնում է ոչ առողջարար և կարող է վատթարացնել ձեր առողջությունը», - բացատրել է բժիշկը։
Առողջությանը վնաս չպատճառելու համար կարևոր է ապահովել ընկույզի թարմությունը: Դյուվալը խորհուրդ է տվել գնելիս ուշադրություն դարձնել պիտանելիության ժամկետին և արտադրության ամսաթվին: Դուք պետք է նաև ուշադիր ուսումնասիրեք ընկույզները: Եթե ապրանքը վաճառվում է չփաթեթավորված, հոտոտեք այն: Հիշե՛ք. նեխած յուղի հոտը նշան է, որ ընկույզը հնացած է և չպետք է ուտել: Սննդաբանը նաև հիշեցրել է, որ ընկույզը պետք է գնել փոքր քանակությամբ և պահել մթության մեջ։
«Ես չեմ խորհուրդ տալիս մեծ քանակությամբ ընկույզ գնել։ Սա իրականում կարող է օքսիդացում առաջացնել։ Լավագույնն է ընկույզը պահել ամուր փակվող ապակե տարայի մեջ, մութ պահարանում, քանի որ լույսը նույնպես կարող է զգալիորեն ազդել ընկույզի մեջ պարունակվող ճարպերի օքսիդացման վրա», - ասել է Դյուվալը «Սպուտնիկ» ռադիոյին։

Русский