Ցիտրուսային մրգերը, մասնավորապես կիտրոններն ու նարինջները, պետք է ավելի հաճախ ներառվեն սննդակարգում: Այս մրգերը բարելավում են բարեկեցությունը և բարենպաստ ազդեցություն ունեն տարբեր օրգանների գործունեության վրա, ըստ Ռոսպոտրեբնադզորի։
Օրինակ, կիտրոնները պարունակում են պղինձ: Այս միկրոտարրը նպաստում է ճարպերի, սպիտակուցների և ածխաջրերի կլանմանը։
Կիտրոնները նաև բարենպաստ ազդեցություն ունեն անոթային տոնուսի վրա՝ կարգավորելով դրանց վիճակը: Ավելին, այս ցիտրուսային մրգերի կանոնավոր օգտագործումը բարելավում է նյարդային համակարգի գործունեությունը։
Նարինջները նաև դրական ազդեցություն ունեն կենտրոնական նյարդային համակարգի վրա: Դրանք կարող են բարելավել հուզական բարեկեցությունը և բարձրացնել աշխատունակությունը։
Ռոսպոտրեբնադզորը նշել է, որ այս ցիտրուսային մրգերը հարուստ են ասկորբինաթթվով և B վիտամիններով: Դրանք նաև պարունակում են բետա-կարոտին, որը դրական ազդեցություն ունի ուղեղի աշխատանքի վրա։
Այնուամենայնիվ, գործակալությունը զգուշացրել է կիտրոնների և նարինջների չարաշահումից. դրանք պետք է օգտագործել չափավոր քանակությամբ: Այս մրգերը հակացուցված են ալերգիա և ստամոքս-աղիքային խնդիրներ ունեցող մարդկանց, ինչպես նաև կերակրող մայրերի համար։

Русский