Բրյուսելյան կաղամբը պետք է հանել Նոր տարվա ճաշացանկից, ասել է ընտանեկան բժիշկ Քլեր Մերիֆիլդը «Daily Mirror»-ի հետ զրույցում։
Մերիֆիլդը շեշտել է, որ բրյուսելյան կաղամբն ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ և պարբերաբար վիտամինների և մանրաթելերի անփոխարինելի աղբյուր է։ Այնուամենայնիվ, այն նաև նպաստում է գազերի առաջացմանը և, երբ համակցվում է ալկոհոլի, ճարպային և շաքարային սննդի հետ, կարող է որովայնի ցավ առաջացնել նույնիսկ առողջ մարդկանց մոտ։
Բրյուսելյան կաղամբը հատկապես վտանգավոր է գրգռված աղիքի համախտանիշով հիվանդների համար։
Բժիշկը նշել է, որ Նոր տարվա խնջույքը, հավանաբար, լիարժեք չի լինի առանց շոկոլադի, պանրի, խոզի մսի կամ այլ ճարպոտ մսի, ուստի ավելի հեշտ է տոնական սեղանից հանել բրյուսելյան կաղամբը։ «Փոխարինեք դրանք այլ առողջարար սնունդով, որոնք գազեր չեն առաջացնում»։ «Օրինակ՝ գազար կամ սիսեռ», - խորհուրդ է տվել Մերիֆիլդը։
Մասնագետը մշել է, որ տոների ընթացքում կարևոր է պահպանել չափավորություն՝ չչարաշահել ալկոհոլը, փորձել ամեն ինչ՝ առանց չափից շատ ուտելու, նաև ընտրել թեթև նախուտեստներ։

Русский