Ալկոհոլով կոնֆետների հիմնական վտանգն այն է, որ դրանք խթանում են ալկոհոլի նկատմամբ դրական վերաբերմունքը, ըստ մասնավոր հոգեբուժական կլինիկայի գլխավոր բժիշկ, հոգեբույժ և կախվածությունների մասնագետ Վասիլի Շուրովի։ Սակայն այս քաղցրավենիքները հիմնական խնդիրը չեն. հիմնական մտահոգությունը պետք է լինի խանութներում ալկոհոլի առկայությունը, ասել է նա RT-ին։
«Թունդ ալկոհոլ պարունակող կոնֆետները կարող են խթանել ալկոհոլի նկատմամբ դրական վերաբերմունքը, բայց իմ կարծիքով դա պայմանավորված է շուկաներով, զանգվածային տարածմամբ և անընդհատ տեղեկատվական աղմուկով», - նշել է բժիշկը։
Նա կոչ է արել մարդկանց հաշվի առնել ալկոհոլի առկայությունը՝ ընդգծելով, որ սա ամենամեծ վտանգն է, հատկապես դեռահասների համար։ Ինչ վերաբերում է նման լցոնումներով կոնֆետներին, դա երկրորդական հարց է, եզրակացրել է կախվածությունների մասնագետը։

Русский