Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Մի շտապեք դեն նետել դեղձի կորիզը. ահա թե ինչու

Blog Image

Դեղձի, նեկտարինի, սալորի, ծիրանի եւ բալի կորիզները պարունակում են որոշակի նյութեր, որոնք կարող են վերածվել ցիանիդի: Այդ նյութի անգամ քիչ քանակությունը կարող է իրենից լուրջ վտանգ ներկայացնել առողջության համար:

Խնձորի եւ տանձի կորիզները նույնպես պարունակում են ցիանիդ, սակայն քիչ քանակությամբ, այդ պատճառով դրանց օգտագործումը վատ ազդեցություն չի թողնում:

Ավոկադոյի կորիզը համարվում է քիչ թունավոր, սակայն դրա օգտագործումը կարող է առաջացնել ալերգիկ ռեակցիաներ, ինչպես նաեւ հանգեցնում է աղեստամոքսային տրակտի խանգարման:

Դեղձի կորիզի յուղը համարվում է ուժեղ հակաօքսիդանտ, պաշտպանում է մաշկը արտաքին վնասակար ազդեցությունից և ազատ ռադիկալներից: Վիտամին A-ն սնուցում է մաշկը բջջային մակարդակով:

Վիտամին E-ն հարթում է մանր կնճիռները և բացառում է նոր կնճիռների առաջացումը, ֆոսֆոլիպիդներն ուժեղացնում են մազանոթների պատերն ու հիանալի խոնավեցնում են մաշկը:

Միներալները, որոնք պարունակվում են մեծ քանակությամբ դեղձի կորիզի յուղի մեջ, բարձրացնում են մաշկի դիմադրողականությունը, վերականգնում մաշկի գույնն ու բարելավում դերմայի կառուցվածքը։

Send