Գաստրոէնտերոլոգ Սերգեյ Վյալովը նշել է, որ աշնանը օրգանիզմը հատկապես կարիք ունի էներգիայի, վիտամինների և իմունային համակարգի աջակցության:
Մասնագետը կոչ է արել սննդակարգին ավելացնել հինգ մթերք սեպտեմբերի համար:
Վյալովը խորհուրդ է տվել թուզ ավելացնել ամենօրյա սննդակարգին: «Դրանք կալիումի, կալցիումի և մագնեզիումի աղբյուր են: Դրանք աջակցում են սրտին, նյարդերին և մարսողությանը, ինչպես նաև գործում են որպես մեղմ բնական լուծողական», - գրել է բժիշկը:
Արյան անոթները և իմունային համակարգը ամրացնելու համար նա խորհուրդ է տվել ուտել սալորաչիր, որը հարուստ է հակաօքսիդանտներով և վիտամին C-ով:
Նա ասել է, որ դդումը հարուստ է բետա-կարոտինով և նաև բարելավում է տեսողությունը և բարձրացնում տրամադրությունը՝ շնորհիվ իր տրիպտոֆանի:
Տանձը դրական ազդեցություն ունի աղիքների աշխատանքի վրա՝ շնորհիվ պրեբիոտիկ ինուլինի: Մինչդեռ, բրոկկոլի պետք է օգտագործել լյարդի գործառույթը բարելավելու և քրոնիկ հիվանդությունների ռիսկը նվազեցնելու համար։
