Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Փողի, թե՞ առողջության համար․ ինչու պետք է դարչին ավելացնել սուրճին

Blog Image

Համացանցում խոսակցություններ կան «փողի սուրճի» մասին. ըմպելիքին դարչին ավելացնելը՝ բարգավաճում գրավելու համար: Սննդաբան Նատալյա Սինևան պարզաբանել է, որ այս սովորությունը անկասկած օգտակար է առողջության համար. ահա թե ինչպես։

Մասնագետի խոսքով՝ դարչինը ամենաառողջարար համեմունքներից մեկն է: Այն կարելի է ավելացնել ոչ միայն թխվածքաբլիթներին և աղանդերին, այլև ըմպելիքներին: Սա կբարելավի դրանց համը, բույրը և առողջության համար օգտակար հատկությունները։

Գիտնականների կարծիքով՝ դարչինով սուրճը կարող է բարելավել նյութափոխանակությունը և նորմալ պահել արյան մեջ շաքարի և խոլեստերինի մակարդակը: Դա պայմանավորված է նրանով, որ համեմունքը իջեցնում է ըմպելիքի գլիկեմիկ ինդեքսը: Դարչինն ունի քաղցր համ, ուստի այն սուրճին ավելացնելը կօգնի վերացնել ավելացված շաքարը։

Հավելումը օգտակար կլինի մարսողության, անձեռնմխելիության և սրտանոթային համակարգի համար: Նատալյա Սինևան նաև կոչ է արել գնահատել դարչինով սուրճը դրա արտահայտված հակաօքսիդանտային ազդեցության համար, որը պաշտպանում է բջիջները ազատ ռադիկալներից, նվազեցնում է բորբոքումը և նվազեցնում քրոնիկ հիվանդությունների ռիսկը, ըստ «Կուբանսկիե Նովոստի»-ի աղբյուրի։

Ինչ վերաբերում է «փողի սուրճին», դա աստղագուշակների կողմից առաջ քաշված հասկացություն է։ Նրանք խորհուրդ են տալիս դարչինով սուրճ խմել խստորեն հինգշաբթի օրերին, քանի որ աստղերի կարծիքով սա ամենա«բախտավոր» օրն է։

Send