Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Երեք բանջարեղեն, որոնք ավելի արդյունավետորեն են պաշտպանում օրգանիզմը շաքարի վնասից, քան դեղորայքը

Blog Image

Իրվինի Կալիֆոռնիայի համալսարանի հետազոտողները պարզել են, որ ռուսների կողմից հաճախ օգտագործվող որոշ բանջարեղեններ կարող են նվազեցնել շաքարի բացասական ազդեցությունը օրգանիզմի վրա՝ գերազանցելով որոշ դեղագործական դեղամիջոցների: The New York Post-ը մեջբերում է ուսումնասիրությունը։

Գիտնականների կարծիքով՝ սոխը, սխտորը և արտիճուկը նպաստում են լյարդի կողմից շաքարի կլանման սահմանափակմանը՝ ազդելով աղիքային միկրոֆլորայի վրա: Այս բուսական սննդամթերքները պարունակում են բնական մանրաթել ինուլինի զգալի քանակություն, որը խթանում է օգտակար միկրոօրգանիզմների աճը և օպտիմալացնում նյութափոխանակության գործընթացները։

Հետազոտական ​​խմբի ղեկավար Չոլսուն Ջանգը բացատրել է, որ ինուլինը խոչընդոտում է գլյուկոզի չափազանց կլանումը, դրանով իսկ նվազեցնելով լյարդի գերբեռնվածության և ճարպային նստվածքների առաջացման հավանականությունը: Այս մեխանիզմը հեշտացնում է օրգանիզմի կողմից ֆրուկտոզայի մշակումը, նախքան այն արյան մեջ մտնելը։

Հետազոտողները ընդգծել են, որ այս բանջարեղենի կանոնավոր օգտագործումը կարող է լինել նյութափոխանակության խանգարումները կանխելու լրացուցիչ միջոց: Այնուամենայնիվ, սննդակարգում որևէ փոփոխություն կատարելուց առաջ մասնագետները խորհուրդ են տալիս խորհրդակցել մասնագետի հետ, քանի որ ինուլինով հարուստ սննդամթերքներն ունեն որոշակի հակացուցումներ:

Send