Էնդոկրինոլոգ Մարգարիտա Բելոուսովան RT-ին տված հարցազրույցում ասել է, որ հագեցած ճարպերով, տրանս ճարպերով, ավելացված շաքարով և աղով հարուստ սննդամթերքները կարող են վտանգավոր լինել սրտի համար։
Ըստ նրա՝ ճարպոտ սննդամթերքների, ինչպիսիք են արագ սնունդը, թխվածքաբլիթները և ճարպոտ միսը, օգտագործումը կարող է հանգեցնել «վատ» խոլեստերինի մակարդակի բարձրացման և արյան անոթներում վահանիկների առաջացման։ Ավելին, հյութերը, գազավորված ըմպելիքները, քաղցրավենիքը և թխվածքաբլիթները, ավելացված շաքարի բարձր պարունակության պատճառով, մեծացնում են ճարպակալման ռիսկը։
Բելոուսովան նշել է, որ աղով հարուստ սննդամթերքների օգտագործումը մեծացնում է արյան բարձր ճնշման ռիսկը։ Նա նման սննդամթերքների շարքում ներառել է վերամշակված սննդամթերքները, երշիկեղենը, հոթ-դոգերը, պահածոյացված սննդամթերքը, թթու վարունգը, չիպսերը, սոուսները և այլ խորտիկներ։ Մասնագետի խոսքով՝ մանրաթելերով և միկրոէլեմենտներով, մասնավորապես կալիումով և մագնեզիումով հարուստ սննդամթերքները օգտակար են սրտի հիվանդությունների դեպքում։