Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Ի՞նչ կլինի, եթե չափազանց հաճախ ձեթ օգտագորել

Blog Image

Ձեթի հաճախակի օգտագործումը, հատկապես մեծ քանակությամբ, կարող է բացասաբար անդրադառնալ առողջության վրա: Առաջին հերթին, սա վերաբերում է կարագի և որոշ բուսական յուղերի մեջ պարունակվող հագեցած ճարպերին: Դրանք բարձրացնում են «վատ» խոլեստերինի մակարդակը, ինչը մեծացնում է սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման ռիսկը:

Սննդին ձեթ պարբերաբար ավելացնելը մեծացնում է սննդակարգի կալորիականությունը և կարող է հանգեցնել ավելորդ քաշի ավելացման: Բացի այդ, յուղի մեջ տապակելիս առաջանում են վնասակար միացություններ, հատկապես, եթե յուղը գերտաքացված է:

Չափավորությունը առողջության գրավականն է: Ավելի լավ է նախապատվությունը տալ չզտված բուսական յուղերին և օգտագործել դրանք սառը ուտեստներում, և սահմանափակել յուղի կամ ձեթի մեջ տապակելը:

Send