Սուրճը կարող է կանխել շաքարախտը, «Ուտել տանը» հեռուստաալիքի հաղորդավարը Յուլիա Վիսոցկայայի հետ խորհուրդներով կիսվել է բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովի ։
Մասնագետը մեջբերել է տարիների հետազոտություններ: Մյասնիկովի խոսքով՝ սուրճը պաշտպանում է շաքարախտից: Այնուամենայնիվ, ըմպելիքը պետք է օգտագործել պարբերաբար, այլ ոչ թե առիթից առիթ:
Հարկ է հիշել, որ սուրճը բարձրացնում է արյան ճնշումը, ուստի հիպերտոնիայով տառապողները պետք է դիմեն բժշկի:
Կանխարգելիչ միջոցի համար պետք է նաև ավելի շատ բանան, տանձ և խաղող ուտել: Այս մրգերը պարունակում են օգտակար միկրոէլեմենտներ, որոնք օգնում են քայքայել շաքարը:
Բժիշկը խորհուրդ է տվել օգտագործել կաթնամթերք և ընկույզ: Կեֆիրը և պրոստոկվաշան շատ օգտակար են օրգանիզմի համար: Բացի արյան մեջ գլյուկոզի մակարդակը իջեցնելուց, դրանք բարելավում են աղիքային շարժունակությունը:
Ընկույզները պարունակում են շատ ճարպ, ուստի դրանք պարտադիր չէ ուտել բուռերով: Կարող եք ավելացնել աղցաններին:
Մյասնիկովը հորդորել է կտրականապես խուսափել շաքարային գազավորված ըմպելիքներից։
Ըստ համաշխարհային ուսումնասիրությունների՝ գազավորված ըմպելիքները խաթարում են սրտի աշխատանքը 30-ից 1 դեպքում և հանգեցնում են շաքարախտի 10-ից 1 դեպքում։ Ավելին, ուժեղ գազերը վնասակար են մարսողական համակարգի համար։
