Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Բժիշկները խորհուրդ են տալիս գիշերը պիստակ ուտել. ահա թե ում առողջությունը կփրկի դա

Blog Image

Փենսիլվանիայի պետական ​​համալսարանի գիտնականների կողմից անցկացված ուսումնասիրության համաձայն՝ քնելուց առաջ պիստակի մեկ բաժինը փոքր, բայց արդյունավետ քայլ է շաքարախտի կանխարգելման համար։

Ինչպես նշվում է «Current Developments in Nutrition» ամսագրում, փորձին մասնակցել են նախադիաբետով 50 կամավորներ։ 12 շաբաթվա ընթացքում նրանք հերթով կերել են կամ ածխաջրային խորտիկ (15-30 գ), կամ գիշերը 57 գ պիստակ։

Յուրաքանչյուր փուլի ավարտին մասնագետները վերլուծել են մասնակիցների աղիքային միկրոֆլորայի կազմը։

Ինչո՞վ են օգտակար պիստակները։
Պարզվել է, որ պիստակները խթանում են «լավ» մանրէների աճը, ինչպիսիք են Roseburia-ն և Lachnospiraceae ընտանիքի ներկայացուցիչները։

Այս միկրոօրգանիզմները արտադրում են բուտիրատ կամ կարճ շղթայով ճարպաթթու, որը սնուցում է աղիքային բջիջները, պահպանում դրա պաշտպանիչ պատնեշը և նվազեցնում բորբոքումը։

Միևնույն ժամանակ, նվազել է նյութափոխանակության հետ կապված անբարենպաստ ազդեցությունների հետ կապված մանրէների քանակը, այդ թվում՝ Blautia hydrogenotrophica-ն, որը արտադրում է երիկամների և սրտի համար վնասակար միացություններ։

Պարզվեց, որ ընկույզը նյութափոխանակությունը կարգավորող միջոց է։ Եթե պիստակ ուտելը սովորություն դարձնեք, դա կդանդաղեցնի 2-րդ տիպի շաքարախտի զարգացումը։

Ինչի՞ մասին են զգուշացնում բժիշկները։
Պիստակի օպտիմալ չափաբաժինը մոտ 50-60 գ է (համոզվեք, որ ընդունում եք անաղ)։
Կերեք «գիշերը», այսինքն՝ կեսօրին կամ երեկոյան։
Իդեալականում ընկույզը պետք է համակցվի հավասարակշռված սննդակարգի այլ տարրերի հետ՝ մանրաթել, բանջարեղեն կամ սպիտակուց։

Send