Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Բժիշկը զգուշացրել է նախաճաշին երշիկեղեն ուտելու պատճառով քաղցկեղի զարգացման ռիսկի մասին

Blog Image

Երշիկեղենը մթերքների այն կատեգորիան է, որի կանոնավոր օգտագործումը մեծացնում է քաղցկեղի զարգացման ռիսկը, այս մասին «aif.ru»-ին ասել է սննդաբան և էնդոկրինոլոգ Անտոն Պոլյակովը։

«Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպությունը վաղուց երշիկեղենը դասակարգել է որպես ռիսկ առաջացնող մթերքների խումբ։ Այսինքն՝ եթե դուք պարբերաբար երշիկ եք ուտում, ապա քաղցկեղի զարգացման ռիսկը մեծանում է», - ասել է Պոլյակովը։

Բժիշկը խորհուրդ է տվել երշիկը փոխարինել տավարի լեզվով, քանի որ այն ավելի օգտակար է։

Send