Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Բժիշկը կիսվել է «հակաքաղցկեղային» ճաշացանկով. ահա թե որ կարևոր տարրը պետք է լինի սննդի մեջ

Blog Image

Հայտնի փաստ է, որ շատ սննդամթերքներ կարող են զգալիորեն նվազեցնել քաղցկեղի զարգացման ռիսկը: Սակայն, մարդկանց մեծ մասը պարզապես չգիտի, թե ինչպես և ինչ ուտել՝ առողջ բջիջները պահպանելու համար։

Ըստ էնդոկրինոլոգ Գալինա Սմիրնովայի, «հակաքաղցկեղային» դիետայի հիմնական բաղադրիչը ֆոլաթթուն է: Այն կարևոր դեր է խաղում կարմիր արյան բջիջների արտադրության, բջիջների ձևավորման և վնասակար ամինաթթուների քայքայման գործում։

Ֆոլաթթվի անբավարարությունը հանգեցնում է լուրջ առողջական խնդիրների, ինչպիսիք են սրտի և անոթային պաթոլոգիաները, կրծքագեղձի քաղցկեղը, Ալցհայմերի հիվանդությունը, անպտղությունը, գլխացավերը և թուլությունը: Life-ին տված հարցազրույցում բժիշկը թվարկել է սննդամթերքներ, որոնք պետք է ներառվեն սննդակարգում՝ այս հիվանդություններից խուսափելու համար։

Օրինակ, Գալինա Սմիրնովան խորհուրդ է տվել պարբերաբար օգտագործել կանաչ տերևավոր բանջարեղեն, լոբազգիներ, լյարդ և հավի ձու: Սակայն այս սննդամթերքներից պատրաստված ուտեստները պետք է ավելի մեղմ եփվեն, քանի որ եփելը կարող է ոչնչացնել ֆոլաթթուն։

Էնդոկրինոլոգը զգուշացրել է, որ ալկոհոլային խմիչքները նույնպես կարող են խանգարել այս թթվի կլանմանը։

Send